Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svi učenici petih razreda u Osijeku dobili prijenosna računala u trajno vlasništvo

13.01.2009.
u 19:55

U osječkoj Osnovnoj školi "Mladost" večeras je započela realizacija projekta dodjele prijenosnih računala u trajno vlasništvo svim učenicima petih razreda osječkih osnovnih škola.

Za nabavu 1226 prijenosnih računala u prošlogodišnjem gradskom proračunu osigurano je 3,6 milijuna kuna, a prva računala učenicima je uručila dogradonačelnica Biljana Borzan (SDP), dok je zagrebačka tvrtka "King ICT", od koje su računala nabavljena, učenicima osigurala dodatni dar - prijenosnu USB memoriju i antivirusni program.

Borzan je kazala da Osijek, kao prvi grad u Hrvatskoj, pokreće ovakav projekt, čime gradska uprava želi pokazati da joj je uistinu stalo do obrazovanja te pomoći osnovnoškolcima da u srednju školu dođu potpuno informatički pismeni.

Pojasnila je da su, u dogovorima s obrazovnim stručnjacima, odabrani peti razredi osnovnih škola, kao svojevrsno prijelazno razdoblje u osnovnom školovanju, kada djeca postaju ozbiljnija i kada se računalo više ne koristi samo za igranje, nego i za učenje.

Borzan je izvijestila da je u gradskom proračunu za 2009. godinu, za nastavak realizacije ovoga projekta osigurano oko pet milijuna kuna, dodavši kako je, uz učenike petih razreda osječkih osnovnih škola, nabava prijenosnih računala predviđena i za sve nastavnike u osnovnim školama, kako bi se na suvremeniji način mogli pripremiti za nastavu.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije