Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto još nije započ

Svi bi u gradu silno željeli kamp, ali još više novac da ga se izgradi

'16.07.2012., Koprivnica - Gradski bazeni Cerine pored kojih bi trebao biti izgradjen nogometni kamp. Foto: Marijan Susenj/Pixsell'
'Marijan Susenj'
17.07.2012.
u 11:45

Direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović ističe kako je kamp ključan za budućnost kluba, ali svjestan je da nema novca

U vrijeme kada je Hrvatski nogometni savez na udaru javnosti jer već godinama nije ni krenuo u izgradnju kampa za pripremu reprezentacija, a UEFA im je za to donirala oko 4,5 milijuna eura, Koprivnica bi svoj nogometni kamp drage volje izgradila, ali nedostatak finacija očito je učinio svoje.

Mršić loše prognozirao

Iako pompozno najavljivan, projekt koprivničkog nogometnog kampa koji je trebao biti smješten u sportsko-rekreacijskoj zoni na Cerinama, kraj bazena, naprasno je stao i o njemu gotovo da više nitko ni ne govori. Bivši gradonačelnik Zvonimir Mršić čak je izrazio nadu da će se s prvim radovima krenuti do kraja prošle godine, no dogodilo se nije ništa. Kako stvari stoje, uskoro ni neće.

–Ove godine se u vezi toga neće ništa događati. Svi smo za taj projekt, na njemu ćemo inzistirati zbog djece, ali kriza je učinila svoje. Grad trenutačno nema sredstava za nogometni kamp, kao ni za mali hotel koji bi trebao biti u sklopu kompleksa - istaknula je koprivnička čelnica Vesna Želježnjak (SDP) i ponovila kako se u tako veliki projekt, osim Grada i NK Slavena Belupa, kao nositelja nogometa u regiji, mora uključiti i šira zajednica.

- Za tako veliku investiciju bit će nam potrebna i pomoć fondova iz Europske unije, HNS-a i UEFA-e - kazala je gradonačelnica s kojom direktor koprivničkog prvoligaša dijeli slično mišljenje.

Podravka "kreše" Slavenu

– I dalje stojimo iza toga da je kamp jedan od ključnih projekata za budućnost kluba. Ako želimo biti ozbiljan klub koji će momčad graditi na svojim mladim igračima, u taj projekt ćemo morati ući. No, svima je valjda jasno zašto se u to još uvijek ne ulazi - aludirajući na financije poručio je Zvonimir Šimunović.

Direktor Slavena Belupa pritom je dodao kako klub trenutačno nema viška sredstava u proračunu jer su na granici normalnog poslovanja i to "ne bi mogli izdržati".

Koliki je točno proračun, nije želio otkriti, ali neslužbeno se doznaje da im glavi sponzor Podravka, kojoj je sada na čelu Mršić, "kreše" sponzorstvo s nešto više od deset na sedam milijuna kuna.

 

 

Komentara 3

CC
crveno-crni sindikalac
17:29 18.07.2012.

"Koliki je točno proračun, nije želio otkriti, ali neslužbeno se doznaje da im glavi sponzor Podravka, kojoj je sada na čelu Mršić, "kreše" sponzorstvo s nešto više od deset na sedam milijuna kuna." Treba donej t zakon ili uredbu u saboru .Dok je država u recesiji nama sponzorstva.Sredstva se daju samo za održavanje "HLADNOG POGONA" pod kontrolom države.

CC
crveno-crni sindikalac
19:22 19.07.2012.

Svako sedmo kućanstvo slama se pod dugovima! Pokazuje to najnovija studija Hrvatske narodne banke o financijskoj stabilnosti u zemlji, iz koje se ne može iščitati gotovo nijedna optimistična poruka. HNB potvrđuje prijašnje procjene pada BDP-a u ovoj godini od 1,6 posto, uz ocjenu da vraćanje zemlje u recesiju ne može spriječiti ni blagi oporavak u drugom dijelu godine. Ne zadrži li Vlada javnu potrošnju pod kontrolom, prijeti i mogućnost gubitka kreditnog rejtinga, sa svim lošim posljedicama na otplatu dugova.HNB se prvi put u svojoj analizi pozabavio i pozicijom stanovništva te su 14 posto zaduženih kućanstava, na koje se odnosi čak 12 posto ukupnih kredita stanovništva, svrstali u kategoriju “ranjivih”, što će reći da jedva spajaju kraj s krajem.Moguča i devalvacija kune a to bi bio bankrot stanovništva.

SN
Sniper
07:55 20.07.2012.

Pa nije da smo svi za izgradnju toga kampa. Nije ni da su neki neutralni. Ima, na sreću, razumnih ljudi, ljudi koji nisu lopovi koji su i te kako protiv gradnje. Osnovni motiv za gradnju je krasan način za ukrast lovu. Nikakva filozofiranja navedenih nogometnih stručnjaka, to je potrebno za našu djecu. Sranja. Nitko inteligentan se ne bavi nogometom, a naročito ne u dječačkoj dobi. To su činjenice. Zato, toga ne treba i nadajmo se da toga niti neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije