Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studija

Djeca migrantskih korijena lošija u školi

Djeca migrantskog porijekla lošija su u školi
Foto: Reuters/ilustracija
19.03.2018.
u 22:22

Udio djece koja teško svladavaju gradivo je 43 posto među djecom migrantskog porijekla, gotovo 2,5 puta više u odnosu na ostalu djecu

Gotovo svako drugo dijete migrantskih korijena postiže loše rezultate u školi, pokazala je u ponedjeljak objavljena studija koja je obuhvatila 72 zemlje.

Udio djece koja teško svladavaju gradivo je 43 posto među djecom migrantskog porijekla, gotovo 2,5 puta više u odnosu na ostalu djecu. OECD-ova studija također je pokazala da oni češće pokazuju znakove anksioznosti povezane sa školom ili osjećaju da školi ne pripadaju. Istraživanje, koje je sufinancirala EU i predstavljeno u Bruxellesu, pokazalo je da su učenici inozemnog porijekla manje zadovoljni svojim ukupnim životom u usporedbi s kolegama neimigrantskih korijena.

U studiji je sudjelovalo više od 500.000 petnaestogodišnjaka iz 72 zemlje. Svaki četvrti imao je barem jednog roditelja rođenog u inozemstvu.

Komentara 12

Avatar Janko_Vutarič
Janko_Vutarič
22:44 19.03.2018.

Zašto me ovo ne čudi?Mali neuki migranti kojem je tata oplodio pola afghanistana i onda ostavio majke kako bi divljao i ubijao nevine civile.Još je Napoleon govorio kako se trebamo pazit globalizacije,trebali ste ga slušat,a šta češ sad smo zapelii sa 13 milijuna malih migranata u sjevernoj polutci

IB
ibiza
21:46 20.03.2018.

Dobro Poljaci i Madari rade ,oni na vrijeme reagiraju jerbo kada vide zapadnu evropu onda je hasno zasto ....

Avatar povjesnicar
povjesnicar
23:09 19.03.2018.

Nemci kao roditelji su mnogo loši previšpe ima dece po domovima . Njima su važniji ljubimci za njih imaju manje troškova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije