Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Djeca migrantskih korijena lošija u školi

Udio djece koja teško svladavaju gradivo je 43 posto među djecom migrantskog porijekla, gotovo 2,5 puta više u odnosu na ostalu djecu
19. ožujka 2018. u 22:22 12 komentara 414 prikaza
Djeca migrantskog porijekla lošija su u školi
Foto: Reuters/ilustracija

Gotovo svako drugo dijete migrantskih korijena postiže loše rezultate u školi, pokazala je u ponedjeljak objavljena studija koja je obuhvatila 72 zemlje.

Klimatske promjene utjecat će i na migraciju Klimatske promjene Svjetska banka do 2050. predviđa 143 milijuna "klimatskih migranata"

Udio djece koja teško svladavaju gradivo je 43 posto među djecom migrantskog porijekla, gotovo 2,5 puta više u odnosu na ostalu djecu. OECD-ova studija također je pokazala da oni češće pokazuju znakove anksioznosti povezane sa školom ili osjećaju da školi ne pripadaju. Istraživanje, koje je sufinancirala EU i predstavljeno u Bruxellesu, pokazalo je da su učenici inozemnog porijekla manje zadovoljni svojim ukupnim životom u usporedbi s kolegama neimigrantskih korijena.

U studiji je sudjelovalo više od 500.000 petnaestogodišnjaka iz 72 zemlje. Svaki četvrti imao je barem jednog roditelja rođenog u inozemstvu.

Europska unija i Velika Britanija sve su bliže sporazumu Brexit Velika Britanija i EU "nikad bliži" sporazumu o izlasku Dragan Čović Dragan Čović: 'BiH će sigurno ući u EU 2025. zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom' Horst Seehofer i Angela Merkel Kontrola granica Njemačka na neodređeno vrijeme izlazi iz Schengena?
Milan Bandić
Večernji doznaje
Umro je Milan Bandić!
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar Janko_Vutarič
  Janko_Vutarič:

  Zašto me ovo ne čudi?Mali neuki migranti kojem je tata oplodio pola afghanistana i onda ostavio majke kako bi divljao i ubijao nevine civile.Još je Napoleon govorio kako se trebamo pazit globalizacije,trebali ste ga slušat,a šta češ sad smo zapeli ... prikaži još!i sa 13 milijuna malih migranata u sjevernoj polutci

 • ibiza:

  Dobro Poljaci i Madari rade ,oni na vrijeme reagiraju jerbo kada vide zapadnu evropu onda je hasno zasto ....

 • Avatar povjesnicar
  povjesnicar:

  Nemci kao roditelji su mnogo loši previšpe ima dece po domovima . Njima su važniji ljubimci za njih imaju manje troškova