Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović:

'Štrajk je legitiman, ali pozivanje na rušenje Vlade je neprimjereno'

mrsić, jovanović
Igor Kralj/PIXSELL
07.03.2013.
u 18:08

Ulica neće riješiti ni jedan od problema. Vlada će razgovarati i pregovarati – poručio je ministar rada Mirando Mrsić

– Vlada će uvijek sjesti za stol i razgovarati. I bez obzira što se bude u međuvremenu događalo, opet ćemo i nakon toga morati sjesti za stol i razgovarati. Ulica neće riješiti ni jedan od problema. Vlada će razgovarati i pregovarati – poručio je danas ministar rada Mirando Mrsić sindikalnim čelnicima koji su zaprijetili pritiscima i rušenjem Vlade.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović kazao je da su korekcijom koeficijenata u korist zaposlenih u školstvu pokazali da im je obrazovanje na prvom mjestu.

– Dogovoreno je da će, kad novca bude, biti usmjeren u povećanje standarda nastavnika i profesora. Štrajk je legitimno pravo, ali pozivanje na rušenje Vlade neprimjereno je i stvara nove probleme. Smjer ove vlade je dobar i to će se vidjeti na kraju mandata kad Hrvatska bude imala daleko bolje uvjete nego sada, za koje je kriva prethodna vlast – kazao je Jovanović.

– Arsenal mjera koje njima stoje na raspolaganju jesu i javni prosvjedi, legalno organizirani, premda ja više volim socijalni dijalog – rekao je predsjednik Ivo Josipović i najavio:

– Moramo poduzeti sve da kao solidarno društvo probleme građana ublažimo. Izaći ću s nekoliko vrlo preciznih mogućih mjera za raspravu u javnosti: Vladi, sindikatima, oporbi, svima, da razmisle o njima.

>>Sindikati za masovni prosvjed 1. 5.: 'Vlada zemlju pretvara u logore'

Komentara 67

MA
marcellus
19:06 07.03.2013.

A kad se rušilo vladu J. Kosor onda je bilo primjereno?

Avatar žič
žič
18:14 07.03.2013.

pat i patašon...ko se sjeća tih likova...

NA
nasicanin
18:53 07.03.2013.

Zašto bi bilo neprimjereno? Evo, i ja pozivam na rušenje vlade. I primjereno i legitimno. Jedva čekam prikupljanje potpisa za referendum za prijevremena izbore ... što prije odete, manja šteta .... je da je trošak i referendum i izbori, alii jeftinije je nego dati štednju građana slovencima, Vukovar srbima i guz**e europi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije