Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šibenčani će izaći na ulice ako ih ne primi premijerka Kosor

Izvanredna sjednica ima samo jednu točku dnevnog reda: sprečavanje najavljenih gašenja predstavništava državnih institucija na šibenskom području, zbog čega Šibenik gubi atribute grada.
08. siječnja 2010. u 13:06 11 komentara 3 prikaza
sibenik, gradsko vijece
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL

ŠIBENIK - U Šibeniku traje izvanredna sjednica Gradskog vijeća koja ima samo jednu točku dnevnog reda: "Aktualnu situaciju na području Šibenika u ozračju trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija".

Razlog hitnoj sjednici je namjera aktualnih gradskih vlasti (većine političkih stranaka) i udruga građana da se spriječe daljnja najavljena ukidanja ili smanjenja opsega poslova predstavništava državnih institucija i tvrtki na šibenskom području. Takvo što već se dogodilo u šibenskom predstavništvu Fine i Hrvatskih pošta, a postoji bojazan od sličnoga u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj i drugdje.

Sjednici, izuzev gradskih vijećnika, prisustvuju i predstavnici Fine i HP-a, koji su promjene u šibenskim ispostavama objasnili "racionalizacijom", što je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović odbacio kao neosnovano. Troškovi će porasti jer će se mnogima morati plaćati putni troškovi za putovanja u splitske i zadarske poslovnice Fine ili HP-a, rečeno je.

Rasprava još traje, a pojedini vijećnici SDP-a zatražili su hitan razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi se raspravilo o sudbini Šibenika. Šibenik je heroj Domovinskog rata, a u posljednjih dvadeset godina država ga namjerno zapostavlja zbog čega je doveden na nisku gospodarsku i socijalnu razinu.

Ako nitko u Vladi ne primi Šibenčane na razgovor, šibenske vlasti će pozvati građane na prosvjedne skupove na kojima će izraziti građanski neposluh, naglašeno je.

- Šibenčanima je ovoga dosta! - poručio je dogradonačelnik Petar Baranović. Protiv najavljenih odluka o organizaciji prosvjeda je bio HDZ-ov vijećnik i bivši dogradonačelnik Tomislav Ninić, dok je bivša gradonačelnica i HDZ-ova zastupnica u Saboru Nedjeljka Klarić govorila kako stanje nije tako alarmantno, nastojeći opravdati postupke u kojima je Šibenik dijelom ostao bez atributa grada i regionalnog središta.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • Opomena:

    SVI TREBAJU NA ULICE I POKOPATI TU BANDU --CRVENIH VRAGOVA.ahahahhahaahah

  • -obrisani-:

    zanimljivo.... Jučer sam se naslušao o metodama štednje u vojsci koje su poprilično zabrinjavajuće. Hmmm šta oni to točno misle smanjiti? Hrpu beskorisnih činovnika - ali bez da diraju u operativu - ili sve ?

  • jankoprekobrda:

    Sibencani diljem svijeta dajte potporu Kresimirovu gradu.