Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELOŠKA MARINA

Šesnaest čamaca, među kojima i slovenski, u potrazi za skrivenim labuđim perom

Pero
Foto: Marko Jurinec
06.07.2014.
u 16:28

"Lov na labuđe pero" jedinstvena je utrka koju 14 godina organizira Nautički klub "Labud" iz Preloga. Pobjednici su i ove godine Krunoslav Hrkač i Igor Grabant iz Otoka

Krunoslav Hrkač i Igor Grabant iz Otoka pobjednici su 14. po redu utrke "Lov na labuđe pero" odvožene danas u Prelogu. Natjecalo se 16 dvočlanih posada drvenih čamaca na vesla, tri više nego prošle godine. Natjecali su se i Slovenci iz Središča od Dravi. Riječ je o jedinstvenoj utrci u kojoj natjecatelji traže labuđe pero, a pobjeđuje posada koja prva stigne do cilja. Start je označio pucanj iz topa Zrinske garde Čakovec.

Održano je i natjecanje u gađanju pračkom te alci na vodi, u kojoj su najprecizniji bili Davor Hatlak i Franjo Novak. Odvoženo je i finale Kupa Hrvatske u kajaku na mirnim vodama. Jučer je uz pomoć gostiju iz Donje Dubrave izrađen drveni splav, tz. flojs, bez ijednog čavla, čime se podsjetilo na vještinu izrade tradicionalnih plovila. Organizator manifestacije je Nautički klub Labud iz Preloga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije