Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Seizmolog Kuk: Ovaj potres ne treba povezivati sa zagrebačkim epicentralnim područjem

Područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja je također jako seizmički aktivan i u njemu se potresi događaju, ustvrdio je Krešimir Kuk
20. rujna 2020. u 14:52 2 komentara 1746 prikaza
Seizmolog Krešimir Kuk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres koji je pogodio područje oko Gračaca bio snažan no nije bilo dojava o materijalnim štetama, a poručio je i kako ga ne treba dovoditi u vezu s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja.

potres Jačine 4,2 stupnja Potres pogodio Dalmaciju i Liku: Namještaj u zgradi počeo se tresti. Mislila sam da će se sve raspasti

"Potres je bio umjereno jak do jak. Dakle, radi se o snažnom potresu koji se u užem epicentralnom području značajno manifestirao i osjetio što je izazvalo veliku zabrinutost građana. Osjetio se na širem području, skroz do Zadra, Biograda, Knina te je izazvao veliku uznemirenost stanovništva, makar do sada nismo primili dojavu o nikakvim materijalnim štetama", rekao je Kuk za N1. Naglasio je i kako potres ne treba povezivati s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja jer oni nisu direktno povezani.

Video: Potres u Zagrebu

Područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja je također jako seizmički aktivan i u njemu se potresi događaju, ustvrdio je.

BLAGO PODRHTAVANJE Novi potres u okolici Zagreba: 'Zvučalo je poput niza manjih eksplozija'

"Radi se o jakom potresu, ali ne tako jakom da bi trebao izazivati materijalne štete i nadamo se da se radi o uobičajenoj seizmičkoj aktivnosti", zaključio je seizmolog Krešimir Kuk. Seizmološka služba HR na Twitteru je objavila da je u 12.55 sati kod Gračaca zabilježen potres magnitude 4,2 po Richteru.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • zagabria5:

    4.2 je jak potres, Zagreb je bio 5.3 Srećom područje nije naročito naseljeno. Šta se to dešava, Albanija, Grčka, Zagreb, Dalmacija. Zar ćemo strahovati godinama?