Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Potres pogodio Dalmaciju i Liku: Namještaj u zgradi počeo se tresti. Mislila sam da će se sve raspasti

Potres se osjetio u Zadru, Šibeniku, Splitu, Lici...
20. rujna 2020. u 14:02 56 komentara 54707 prikaza
potres
Foto: EMSC

Potres magnitude 4.2 pogodio je područje Gračaca. Potres je zabilježen 51 km istočno od Zadra, a 12 km jugoistočno od Gračaca. Epicentar je bio na dubini od 10 km, javlja EMSC. 

Potres se osjetio u Lici i širom Dalmacije, u Zadru, Šibeniku, Splitu...

- Gračac.. kratko ali poprilično osjetno - napisao je jedan od korisnika. - Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo (Maslenica, pored Zadra) - napisao je drugi korisnik.

- Osjetilo se tutnjanje i trešnja - napisao je korisnik iz Biograda. Građani javljaju da je sve trajalo nekoliko sekundi, te da su se zatresli prozori, stvari na ormarima...

Iz zadarskog centra 112 su nam u telefonskom razgovoru oko 16 sati rekli da nije bilo niti jedne dojave o materijalnoj šteti ili stradavanju uslijed potresa s epicentrom kod Gračaca.

Video: Potres u Zagrebu

Odmah po potresu redakciju Antene Zadar nazvala je čitateljica s Kalelarge koja je ispričala svoje neugodno iskustvo s potresom.

– Prala sam suđe i u jednom trenutku su se sve vetrine i namještaj u zgradi počele tresti. Mislila sam da će se sve raspasti jer je zgrada napravljena od drvenih greda. Tih sekundu i pol trajalo je vječnost. I pas je počeo trčati i zavijati po stanu. U par minuta nakon potresa primila sam više od 30 poziva s upitima jel zgrada čitava. Inače živim pored Gradske straže i inače smo u strahu od potresa - kazuje čitateljica.

- Nije trajalo dugo, ali prilično je protreslo. Niti jedan potres nije ugodan, pogotovo nakon ovog zagrebačkog – kazao je čitatelj za ŠibenikIN.

Čitateljica iz Vodica rekla je da se čula i tutnjava te da se tlo dosta potreslo. Svi smo se prepali - rekla je čitateljica

Nada Šarić
LJEKOVITI SLATKI PELIN
Navala na pripravke iz Hercegovine: Ljudi su zvali i zahvaljivali da im je to spasilo život
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • kacavenda:

    Međunarodna oznaka za katastrofu i razaranje, nije to slučajno odabrano

  • eem:

    Koliko računa ima Penelope? I kak je u Švici?

  • Glavica:

    Plenkovic donio proklestvo Hrvatskoj i hrvatima