Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NJIMA I HRVATSKA

Rok od dva dana: Putin naredio da mu sastave popis zemalja koje su nametnule sankcije Rusiji

Russia's President Putin visits Aeroflot training centre
Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/NEWSCOM
1/3
06.03.2022.
u 09:25

Među najoštrijim sankcijama dosad je bilo prošlotjedno izbacivanje nekoliko ruskih banaka iz sustava SWIFT

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je naredio vladi da mu u roku od dva dana sastave listu država koje su nametnule sankcije Rusiji i njenim poduzećima i osobama, izvijestila je ruska medijska agencija RIA. 

Zasad nije jasno zbog čega će se točno sastaviti ta lista, prenosi The Times of Israel, a Putin se jučer osvrnuo na nametnute sankcije. 

- One su slične objavi rata. Rusija neće proglasiti izvanredno stanje, zasad situaciju gdje je to potrebno i nadamo se da je nećemo imati - poručio je. 

Među najoštrijim sankcijama dosad je bilo prošlotjedno izbacivanje nekoliko ruskih banaka iz sustava SWIFT.

Na Putinovom popisu zemalja naći će se i Hrvatska koja je prošloga tjedna podržala naveden sankcije te uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru. Uvedena je i zabrana emitiranja ruskih medija RT i Sputnik, a ruski Sberbank prošlog je tjedna preuzela Hrvatska poštanska banka zbog velikog odljeva deviza. 

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Ruske snage nastavile granatirati Mariupolj i pretvorile planiranu evakuaciju u kaos

Komentara 128

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:08 06.03.2022.

Puno brži će biti ako sastave popis zemalja koje - nisu uvele sankcije.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
09:39 06.03.2022.

Uuuuu još jedno "zastrašivanje" ...kao da je u poziciji da on ikog zastraši 🙄😏 Što više gubi, ti više praznom puškom prijeti...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:42 06.03.2022.

Koliko im treba da sastave spisak zemalja koje ih sankcioniraju? Mozda 2-3 tjedna? Ako su tu strucni kao sto su vojno sposobni to ce onda potrajati. Cuj to samo, Putlercic mora naloziti da mu se napravi spisak. U normalnoj zemlji ti dodje sluzbenik na jutarnju konferenciju i dostavi spisak zemalja koje su podigle sankcije. U Rusa to ide, nakon tjedan dana Putlercicu padne na um da bi bilo zgodno znati tko mu je postavio sankcije da zna kome uopce prijeti atomskim ratom... Sada ruski sluzbenici jure po hodnicima i traze informacije i imena zemalja... Za koji tjedan ce sve biti kompletno uz 30% gresaka. Ali do tada ce biti i nove sankcije. 😣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije