Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

Radije ćemo dati Sveučilištu Sjever nego brinuti o tome što se proizvodi u Podravki

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.11.2014.
u 12:10

Odluka je to koja nije bez rizika, nema garancije uspjeha, ali treba probati. One sredine koje uspijevaju privući ljude iz drugih krajeva, uvjetno rečeno strance, uspješne su sredine. Vlada će u tome pomoći, rekao je Milanović

Premijer Zoran Milanović danas je bio na sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Koprivnice.

"Prije nekog vremena pitao sam se zašto bi Vlada financirala Sveučilište Sjever. Što će Koprivnici Sveučilište, gradu od samo 40-ak tisuća ljudi koji je od Zagreba udaljen stotinu kilometara. Vrlo brzo sam se upitao, zašto ne. Odluka je to koja nije bez rizika, nema garancije uspjeha, ali treba probati. One sredine koje uspijevaju privući ljude iz drugih krajeva, uvjetno rečeno strance, uspješne su sredine. Vlada će u tome pomoći, istaknuo je Milanović.

Među ostalim, premijer se dotaknuo i Podravke. Rekao je da se i tu pokazalo da nije lako voditi tvrtku i uspjeti na tržištu.

– Država polako, ali sigurno izlazi iz vlasničke strukture, ali neće nikada kompletno izaći. Radije ćemo dati Sveučilištu Sjever nego brinuti o tome što će se proizvoditi u Podravki. Rekao je i da mu je rečeno kako je prvi premijer koji je došao na proslavu Dana Grada.

>> Ministar Mornar popustio, Sveučilište ide na državne jasle

Komentara 30

TH
than
12:37 04.11.2014.

Najbolje da svako selo ima sveuciliste. Time bi znacajno povecali broj fakultetski obrazovanih ljudi. To sto ce preko ljeta raditi kao sobarice i konobari na moru, to je vec drugi par 'opanaka'. Vidim ja da je vec pocela predizborna kampanja i za one izbore koji dolaze nakon predsjednickih. Sijeva populizam sve u 16, dok u novcanicima gradjana sve veci propuh.

DU
Deleted user
12:44 04.11.2014.

Glasačka SDP mašina Sjever počela je dobivati obećanja, nisu valjda kakvi izbori blizu?

Avatar MK
MK
12:47 04.11.2014.

One sredine koje uspjevaju privuci "telente" i "kapital" su najuspjesnije - a ova Vlada tjera i "talente" i "kapital" van iz Hrvatske a brine se kako ce privucu "strance"... Da mi je samo znati sto Zoki pod "krajeve" a koga pod "strance" podrazumjeva? ...Kojeg li cuda samo, se Zoki nece sjetit privlaciti potencijal hrvatske dijaspore ? Hrvate ocito treba tjerat, najbolje kad su mladi - a onda gledat da se vise nikada ne vrate - a da umjesto njih dodu neki drugi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije