Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U ŠKOLI

Provalnici kaptolačkoj OŠ Vilima Korajca nanijeli dosad nezapamćenu štetu

07.11.2008.
u 15:43

Iako je Osnovna škola Vilima Korajca u Kaptolu dosad već nekoliko puta bila meta provalnika, ono što se dogodilo u noći na petak šokiralo je sve njezine zaposlenike.

– Očajni smo. Ovo je dosad najveća šteta koja nam je učinjena. Razbijeno je kompletno stubište, svih 20 kamenih stepenica po kojima su provalnici spuštali sef. Uništena nam je stolarija, šest - sedam vrata, razbijen prozor. Ukradena su dva novija laptopa, digitalni fotoaparat, kamera i mobitel – istaknuo je prof. Mato Nosić, ravnatelj škole.

Počinitelji teške krađe su, kako nam je kazao Krunoslav Kokić, glasnogovornik PU požeško-slavonske, ušli kroz prozor koji su prije toga razbili.

– Škole su na meti provalnika uglavnom zbog tehničke opreme. Ove godine imali smo dvije teške krađe u školama, obje u požeškoj Gimnaziji, koje su i razriješene. Lani ih je bilo tri. Okradene su škole u Kaptolu, Velikoj i Trenkovu – kazao je Kokić.

Prof. Nosić je, pak, dodao kako je ove godine u školu bilo provaljeno u svibnju, kada je samo uništeno jedno računalo u knjižnici. Kako je zgrada OŠ Vilima Korajca uvučena, odnosno udaljena od ceste, idealna je meta za provalnike, pa u školi ozbiljno razmišljaju o postavljanju videonadzora.

– Smatram da bi policija trebala češće noću obilaziti školu. Prije desetak godina, kada su je policijske patrole češće obilazile, provala nije bilo, ali tada se počeo smanjivati broj policajaca, dok sada to više ne rade – rekao je Nosić, koji je jučer zbog policijskoga očevida organizirao nastavu u školskoj sportskoj dvorani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije