Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Premijerka i dalje šuti, novi ministar gospodarstva iz oporbe?

kosor
Arhiva VL
10.11.2009.
u 22:00

Kako po novome stvari stoje, i dalje su u igri i svi i nitko, pa se sa zanimanjem očekuje sutrašnji govor premijerke Kosor na savjetovanju ekonomista u Opatiji.

Svi koji su i u ponedjeljak tragali na budućim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva tapkali su u mraku. Glavni direktor HUP-a Đuro Popijač opovrgnuo je da se sa njime “jučer i danas” razgovaralo o tome, ali ostavio je mogućnost načelnih razgovora između HUP-a i Vlade o toj temi.

Kako po novome stvari stoje, i dalje su u igri i svi i nitko, pa se sa zanimanjem očekuje sutrašnji govor premijerke Kosor na savjetovanju ekonomista u Opatiji. Premijerka bi na skupu trebala predstaviti ekonomsku politiku Vlade u 2010., a teško da to može učiniti bez ministra zaduženoga za gospodarstvo.

“Privremena ministrica”

Borislav Škegro drži se podalje od medija, no primijećeno je da nijednom nije javno rekao da ne bi bio potpredsjednik. Prema nekim izvorima, ako bi se i prihvatio funkcije, Škegro želi veliku slobodu odlučivanja i kontrolu nad ključnim “potrošačkim” resorima. Prema kuloarima, jedan HDZ-ov ministar došapnuo je novinarima da će se HDZ osloniti na postojeće kadrove te će u fotelju potpredsjednika sjesti najvjerojatnije Milinović, a gospodarstvo će preuzeti “privremena” ministrica Tamara Obradović-Mazal.

– Za konačnu odluku treba pričekati još dan, dva – odgovorio je ministar zdravstva Milinović na pitanje novinara hoće li biti potpredsjednik Vlade. S obzirom na to da nije demantirao, čini se da nije nerealno da se prihvati te funkcije.Drugi je izvor sve karte stavio na Ivana Šukera, dok bi gospodarstvo došlo u ruke Vedrana Duvnjaka, sadašnjeg šefa Fonda za privatizaciju, kojega upravo radnici Splitske željezare optužuju da ih je gurnuo u novi štrajk glađu.

U igri je ovih dana bio i Anton Kovačev, ravnatelj HBOR-a, no njegovim bi imenovanjem, bez obzira na sve njegove reference, država izgubila mnogo više nego što bi dobila jer u tom slučaju upražnjeno mjesto u HBOR-u teško bi se moglo kvalitetno popuniti.

S Markova se trga pronijela i priča da je u igri za ministra i jedan ekonomist mlađe generacije iz oporbe, iz čega se moglo iščitati ime HNS-ovca Dragana Kovačevića. I HNS i Kovačević su odbacili špekulacije uz primjedbu “Vlada da, ali ne ova”.

Nova vlada

Na tom tragu, neke nove vlade, špekulira se i da će premijerka objaviti ime tzv. prijelaznog rješenja. Osobe koja bi vodila resor gospodarstva do ozbiljne rekonstrukcije Vlade. Može se čuti kako bi “prijelazno razdoblje” moglo trajati samo nekoliko mjeseci, najdulje do proljeća kada bi premijerka Jadranka Kosor izašla s ekipom ljudi koje će zaista odabrati ona.

Ključne riječi

Komentara 30

DD
ddh
11:52 11.11.2009.

Kad bi Seni, Gataricka i velika vecina forumasa predstavljali vecinu hrvatskih gradjana, ne bi imalo nikakvog smisla, da je Hrvatska i dalje samostalna. Ti spletkarosi (novinari) i vecina \"pljuvaca\" s foruma nisu vrijedni, da zive u jednoj slobodnoj zemlji. Za njih bi bilo najbolje da im je predsjednik drzave Seselj i predsjednik vlade Vuk Draskovic. I usprkos tome da ti ne predstavljaju vecinu hrvatskih gradjana oni su iupak za te gradjane sramota! Sramota je da u Hrvatskoj ima toliko podlosti u novinarstvu, a isto tako je primitivizam koji se iscituje pogotovo od forumasa naklonjenih Iblerovom trgu, sramotan.

OB
-obrisani-
14:44 11.11.2009.

novi ministar gospodarstva iz oporbe?,hahaha dobar vic,lopine iz oporbe mogu samo lupati praznu slamu nista vise...

MM
Mladen Miletić
01:19 11.11.2009.

Lako je bilo otjerati i nemisliti, a krivicu ne dokazati. Bjeda ostaje i bit če mizerija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije