Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donijela Odluku

Grabar-Kitarović pokrenula postupak za određivanje sjedišta Ureda predsjednice

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
20.03.2015.
u 12:04

– Odlukom se pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda predsjednice, s obzirom na činjenicu kako je postojeći smještaj Ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti – izvijestili su iz Ureda predsjednice

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Odlukom se pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda predsjednice, s obzirom na činjenicu da je postojeći smještaj Ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

''Prvo sjedište Ureda predsjednika Republike Hrvatske bili su Banski dvori, a nakon njihovog raketiranja, 7. listopada 1991. godine, Ured predsjednika privremeno je premješten na sigurniju lokaciju na Pantovčaku. Sukladno tome, nameće se potreba da se u postupku predviđenom Odlukom konačno utvrdi trajno sjedište Ureda.

Slijedom navedenog osniva se Povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe Ureda, a polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda. Posebno će se voditi briga o troškovima postojeće lokacije te troškovima preseljenja i prenamjene drugih raspoloživih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske. U tom smislu, uz ostale objekte, razmotrit će se i nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak.

Nakon što Povjerenstvo završi s radom i izradi stručni nalaz o smještajnim potrebama Ureda te utvrdi koje nekretnine i u kojem opsegu udovoljavaju uvjetima utvrđenim stručnim nalazom, predsjednica Republike donijet će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim Saborom, Odluku o sjedištu Ureda. Do donošenja Odluke o sjedištu Ureda, sjedištem Ureda smatrat će se Pantovčak 241'', stoji u priopćenju.

>> Mnogi su, tek kad je Kolinda maknula bistu, spoznali da je Tito umro

>> Osim u Visoku ulicu 22, predsjednica želi i u Visoku 15 i Mesničku 23

>> I da se Ured predsjednice preseli, preuređivanje vile u Visokoj trajalo bi godinu dana

Komentara 170

DU
Deleted user
12:12 20.03.2015.

U par riječi: Milanović je udario onako žestoko, ali na tvrdo!

DU
Deleted user
12:09 20.03.2015.

Bravo predsjednice tako se to radi smireno i učinkovito bez Jala bez srđbe za razliku od slučajnog na svu sreću u odlasku

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:09 20.03.2015.

Bitno je da je region out. Manje je bitno gdje stoluje predsjednica države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije