Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgorjela tržnica Arizona

'Od prodaje sam prehranjivao obitelj, a sada je sve pretvoreno u pepeo'

Arizona
Foto: screenshot
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.04.2019.
u 12:22

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

Velika tržnica poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cjelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju u ranim jutarnjim satima, potvrdili su iz lokalne policije.

Slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta. Širenje požara zaustavili su nešto prije 7 sati no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

– Ne možemo vjerovati da nas je ovo zadesilo. Od prodaje na tržnici sam prehranjivao obitelj, a sada je sve pretvoreno u pepeo. Još uvijek nam nitko ništa ne govori, policija nam ne dozvoljava prilazak uništenom dijelu kako bismo vidjeli je li išta ostalo od onoga što smo imali – rekao je jedan od trgovaca za Klix.ba.

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kotrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).

Uspostavjena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnodno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Dumen
Dumen
11:55 14.04.2019.

Šteta, Arizona je bila zakon. Smetala je velikim trgovačkim lancima

HH
Hrvoje Hrk !!
12:37 14.04.2019.

Pa to je namjerno zapaljeno

DU
Deleted user
14:16 14.04.2019.

Pa gdje će sad ekskluzivni butici nabavljati robu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije