Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAVARIJA

Požar na austrijskoj jahti: Spašavali obitelj s trogodišnjim djetetom

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.09.2017.
u 16:05

O događaju je obaviješteno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nakon čega je oko 17 sati krenula koordinirana spasilačka akcija

Tročlana austrijska obitelj s trogodišnjim djetetom uspješno je spašena. Naime, na jahti 'Caro' na kojoj su se nalazili izbio je požar u postrojenju.

O događaju je obaviješteno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nakon čega je oko 17 sati krenula koordinirana spasilačka akcija u kojoj je sudjelovala tvrtka specijalizirana za komercijalno spašavanje osoba i plovila na moru "Sea Help", pišu 24 sata.

"Odmah po dojavi MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu spasilačku akciju s Lučkom kapetanijom Split, odnosno, nadležnom Lučkom ispostavom Milna, čiji su službenici isplovili prema dojavljenoj poziciji, kamo su istovremeno isplovili i djelatnici tvrtke SeaHelp, koji su tijekom trajanja spasilačke akcije bili u pripravnosti. Na poziciji havarije službenici Milnjanske Ispostave pristali su uz motornu jahtu dužine 16,30 metara na kojoj nije zamijećen otvoreni požar, već dim iz prostora brodskog postrojenja u kojemu se nalaze dva pogonska stroja. Evakuirali su neozlijeđenu tročlanu obitelj s djetetom i u 18 sati ih prevezli u Milnu kamo je nedugo potom privezana i havarirana jahta", navodi se u priopćenju.

Pregledom jahte na poziciji havarije službenici Lučke kapetanije Milna utvrdili su da je došlo do zapaljenja jednog od dva pogonska stroja, bez onečišćenja mora. Kako jahta nije primala more te je jedan pogonski stroj bio neoštećen, voditelju jahte "Caro" je dopušten ukrcaj te samostalna plovidba u pratnji brodice LI Milna do istoimene luke, gdje službenici Lučke ispostave Milna tijekom današnjeg dana obavljaju očevid o uzrocima havarije austrijske jahte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije