Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antun Babić:

'Porez na inozemne mirovine neprijateljski je čin prema Hrvatima u dijaspori'

umirovljenici
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
02.05.2014.
u 13:17

Babić smatra da će zbog takvog čina otići i većina sadašnjih oko tisuću petsto Hrvata povratnika iz iseljeništva

Hrvatska prolazi kroz duboku gospodarsku i društvenu krizu iz koje nas u velikoj mjeri može izvući znanje, iskustvo i kapital koji posjeduju Hrvati u svijetu, rekao je Antun Babić, član Predsjedništva Hrvatske zore i predsjednik Odbora za iseljeništvo. Babić je na predstavljanju Hrvatsko-australskog društva u Splitu rekao kako je hrvatsko iseljeništvo još uvijek najvažniji i najpouzdaniji strateški partner Republike Hrvatske, a Vladu je kritizirao zbog njezinog "negativnog i ambivalentnog odnosa" prema Hrvatima u dijaspori, priopćila je Hrvatska zora.

Kao primjer "neshvatljivo nerazumne i kratkovidne politike" Vlade Republike Hrvatske prema Hrvatima u dijaspori Babić je naveo oporezivanje inozemnih mirovina povratnika iz iseljeništva te Zakon o prebivalištu, to jest osobnim iskaznicama. Istaknuo je kako je uvođenje poreza na inozemne mirovine u financijskom smislu prava besmislica i financijski potpuno kontraproduktivan potez, dodajući kako postoji realna mogućnost da će Hrvatska u idućih desetak godina svake godine gubiti i do nekoliko stotina milijuna eura ako nastavi sa sadašnjom "potpuno nepromišljenom" politikom oporezivanja inozemnih mirovina.

Babić smatra da će zbog takvog "neprijateljskog čina" iz Hrvatske otići i većina sadašnjih oko tisuću petsto Hrvata povratnika iz iseljeništva koji su došli u Hrvatsku da bi svoje umirovljeničke dane proveli u svojoj domovini.

>> Kujundžić: Ovi izbori su provjera hrvatskog naroda što želi učiniti sa sobom

Komentara 66

KN
knezica
13:42 02.05.2014.

Slažem se da je to neprijateljski čin Linića i Milanovića prema našim ljudima koji se vraćaju u Hrvatsku. Meni bi bilo zanimljivo da se objavi da li je Pusićka platila porez na naslijeđenih 900 000 dolara? Današnja je Hrvatska bankomat za ove na vlasti. Svaki njihov potez je usmjeren protiv poštenih malih ljudi

L3
luka_37
14:02 02.05.2014.

O porezima nemam pojma...ali ova Vlada je već odavno pokazala da joj je jedini interes uništavanja svega što nosi predznak Hrvatsko...krenimo od lječnika, profesora, Hrvatskih branitelja...od Hrvatske rade spaljenu zemlju

BA
barjak
14:05 02.05.2014.

Ovi potezi vlade su Hrvatskoj dijaspori argumenti za uzimanje drzavljanstva drzave u kojoj zive.U tim drzavama u 99% slucajeva mogu ocekivati bolju medicinsku opskrbljenost nego u RH a i vlasti su im naklonjenije nego u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije