Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

Pomoću kalendara do novca za pomoć napuštenim životinjama

kalendar (1)
Foto: Udruga Daj šapu
1/7
24.11.2011.
u 13:39

Udruga za zaštitu životinja "Daj šapu" s vukovarskim je bajkerima snimila fotografije za kalendar.

U potrazi za novcem kojim bi pomogli napuštenim životinjama na području Vukovara nedavno osnovana vukovarska udruga  odlučila je pripremiti kalendar za 2012. godinu. Proteklih tjedana snimili su kalendar na kojemu se kao manekeni pojavljuju vukovarski bajkeri, članovi motoklubova Golubica Vukovar i Stone Age Riders, kao i napušteni psi koje su pronašli u Vukovaru.

– Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli snimiti kalendar, a prije svega bajkerima i fotografima Marku Džaviću i Krešimiru Kereku. Sve je to nastalo na volonterskoj bazi i zbog ljubavi prema životinjama. Udruga nema novca, a kalendar, koji je zaista atraktivan, potreban je svima – kaže Maja Banovak, predsjednica udruge "Daj šapu".

Govoreći o potrebama udruge za koje će biti iskorišten prikupljeni novac, Banovak kaže da su osnovni ciljevi udruge sagraditi azil za napuštene životinje, osigurati hranu i lijekove za njih te kastrirati što veći broj napuštenih životinja kako bi se spriječilo njihovo nekontrolirano razmnožavanje.

– Trenutačno nemamo nikakav prostor tako da dobri ljudi u dijelovima svojih dvorišta zbrinjavaju napuštene pse i mačke. Na taj smo način smjestili 15-ak životinja s tim da nam dvije osobe, iz Zagreba i Splita, sponzoriraju dva boksa. Otkako djelujemo, udomili smo niz životinja i tako ih sklonili s ulice – istaknula je Banovak dodajući da u Vukovaru, zbog neodgovornog ponašanja pojedinih vlasnika, postoji niz napuštenih životinja te da su potrebe za azilom velike.

Tiskano je 300 primjeraka kalendara, ali, navode iz udruge, pokaže li se potreba, postoji mogućnost i dodatnog tiskanja. Kalendar, koji se prodaje po cijeni od 50 kuna, može se naručiti i na e-mail: zasapu@gmail.com.

Komentara 2

LI
liliZG
14:09 24.11.2011.

.....prekrasno!!!!!!!

VE
vertigo
14:12 24.11.2011.

Hvala Bradariću ! :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije