Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskaz

Polančec: Maček i Štern Inu htjeli predati Rusima

'unutrasnja zagreb,vlada, 02.02.2006.  polancec   snimio Patrik Macek'
Patrik Macek/PIXSELL
28.07.2011.
u 11:00

– Rusi bi zauzvrat Mađarima dali MOL-ove dionice, na što sam im odgovorio da imam jasan mandat Vlade za pregovore o izmjeni dioničkog ugovora i kako se jedino time bavim – svjedočio je Polančec

Bivši Vladin glasnogovornik Ratko Maček, koji se sada bavi konzaltingom i marketingom, i Davor Štern, u to vrijeme naftni konzultant, a danas predsjednik Nadzornog odbora Ine, htjeli su da lobiram u Vladi i kod premijera Ive Sanadera za transakciju kojom bi Ina prešla u vlasništvo ruskog Surgutnjefta – kazao je u ponedjeljak bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec USKOK-ovim istražiteljima.

Kako prenosi Novi list, Polančec je dao svoj iskaz u sklopu istrage o mitu što ga je Ivo Sanader navodno primio od mađarskog MOL-a. Bivši potpredsjednik Vlade, koji je osumnjičen za pomaganje u počinjenju kaznenog djela, detaljno je ispričao koja je bila njegova uloga kao Vladina pregovarača u pregovorima s Mađarima o izmjeni Inina dioničkog ugovora.

– Rusi bi zauzvrat Mađarima dali MOL-ove dionice, na što sam im odgovorio da imam jasan mandat Vlade za pregovore o izmjeni dioničkog ugovora i kako se jedino time bavim – prepričao je što se događalo u jesen 2008. godine. Navodno ga je Maček čak i zamolio da ga preporuči predstavnicima MOL-a jer je želio da njegova tvrtka MPR pruža marketinške usluge Ini. Polančec je na jednoj pregovaračkoj rundi to i učinio, ali Mađari su mu odgovorili kako znaju za Mačeka, da su pregovarali s njim, ali im se učinio preskupim pa nije dogovorena poslovna suradnja.

USKOK-ove istražitelje nije zanimalo ima li saznanja o navodnom mitu što ga je MOL uplaćivao za Sanadera, ali željeli su znati zašto nije funkcioniralo Povjerenstvo za Inu što ga je imenovala Vlada, u kojem su osim Polančeca bili Vedran Duvnjak, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, Igor Lučić, državni tajnik za e-Hrvatsku, Dražen Bošnjaković, tada državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, te tadašnji ministar financija Ivan Šuker.

Komentara 22

PO
Ponosnamojaje
12:06 28.07.2011.

cekaj jos malo pa ces viditi kada pocme Kukuriku dovoditi: Ruse, Kineze, Srbe itd.

PA
patuljčica..
11:44 28.07.2011.

Sitnozubi, gledajte i čitajte kako politička elita krčmi vašu imovinu, ono što su izgadili vaši djedovi i očevi. Mađari, Rusi ..... kao psi koji navlače masnu kost svaki na svoju stranu. A vlasnici, pravi vlasnici šute.

CA
campa
12:38 28.07.2011.

Znači iz kaprica je Ivo sa suradnicima u vladi predao Inu MOL-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije