Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produljen rok za izbor 5 članova

Još ništa od ekspertne skupine

Goran Stanzl/Pixsell
07.07.2017.
u 07:00

Ne zna se sudbina ni 7 već izabranih članova; možda bude raspuštena cijela ekspertna skupina

I dok će do rujna, kada je rok za dovršetak akcijskog plana koji mora pratiti Strategiju obrazovanja, Hrvatska izgubiti šest mjeseci, dodatnih mjesec dana izgubit ćemo u pokušaju konačnog formiranja ekspertne radne skupine. Podsjetimo, natječaj za tu skupinu raspisan je u mandatu bivšeg ministra Pave Barišića, šeficom je tada imenovana Jasminka Buljan Culej, a umjesto 12 članova koliko ekspertna skupina mora imati, izabrano je sedam članova. Za preostalih pet natječaj je morao biti ponovljen. Iako je natječajna dokumentacija zaprimljena, kuverte kandidata koji žele postati članovi ekspertne radne skupine nisu otvorene niti su kandidati pozvani na razgovor. Odabir neće biti gotov, kako doznajemo, ni u sljedećih mjesec dana, a koliko je onih koji žele postati članovi ekspertne radne skupine, čiji je zadatak provedba kurikularne reforme, još se ne zna. Procedura je takva da, nakon što se pregleda dokumentacija i obave razgovori s kandidatima, posebno stručno povjerenstvo, na čijem je čelu Dijana Vican, predlaže najbolje kandidate ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, koja donosi konačnu odluku. Izbor svih članova ekspertne radne skupine nije završen jer se posebno stručno povjerenstvo nije sastalo sve do neki dan kada su na sastanku njegovi članovi sjedili pred premijerom Plenkovićem.

Na ruku budućim članovima ekspertne radne skupine ne ide ni to što se još ne zna sudbina postojećih članova i njihove predsjednice Jasminke Buljan Culej. Naime, dolaskom nove ministrice obrazovanja Blaženke Divjak zatražena je cjelokupna analiza – kako se i pod kojim uvjetima provodio natječaj, jesu li među članovima doista birani najkompetentniji. Rezultata te analize još nema – tako da još nije jasna sudbina ni ovih biranih, kao što se ne zna ni hoće li ekspertna radna skupina biti raspuštena i hoće li se novim javnim natječajem ponovno tražiti svih 12 članova i novi voditelj ili voditeljica. Dapače, upravo su rezultati toga natječaja, ali i rezultati rada posebnog stručnog povjerenstva bili motiv zbog kojeg je 1. lipnja ponovno organiziran prosvjed.     

Komentara 1

Avatar mama mia
mama mia
11:57 07.07.2017.

Nema eksperata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije