Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje

Otvorena najmodernija dvorana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

dvorana (1)
Foto: Michael Palijan/VLM
1/3
14.09.2010.
u 14:19

Ministri Damir Bajs i Radovan Fuchs zajedno sa županom Miroslavom Čačijom otvorili su 21 milijun kuna vrijednu modernu dvoranu. Ideja o izgradnji dvorane stara je gotovo pet godina.

Pet godina duga trakavica oko izgradnje i otvaranja nove sportske dvorane u Garešnici jučer je napokon završena. Ministri Damir Bajs i Radovan Fuchs sa županom Miroslavom Čačijom otvorili su 21 milijun kuna vrijednu modernu dvoranu. Ideja o izgradnji dvorane stara je gotovo pet godina.

No odmah su između garešničke vlasti i županije počela prepucavanja oko lokacije dvorane, koja su trajala nekoliko godina, pri čemu su iz Garešnice odapinjane strelice čak i da županija projekte i dokumentaciju namjerno drži u ladicama. Stoga je izgradnja dvorane počela tek u siječnju prošle godine. No i od tada je, na sreću „provaljeno“ da je investitor umjesto planom zacrtanoga počeo postavljati nekvalitetan pod. Reakcijom projektanta ali i županije natjeran je da postavi drugi tako da će boravak u dvorani s ukupno 532 sjedeća i oko 600 stajaćih mjesta, koja se prostire na ukupno 3169 četvornih metara, biti užitak.

Učenice Anamarija Riđanović, Viktorija Križan i Nikolina Perec ističu da su do sada zaista odrađivale tjelesni odgoj u neprimjerenim uvjetima te da im nova dvorana izgleda kao dvorac iz snova. Župan Čačija istaknuo je da je dvorana samo dio 56 milijuna kuna vrijednoga programa u sklopu kojega će biti izgrađeno ukupno šest dvorana što kreditom financira županija.

Dok je Bajs rekao da je garešnička uistinu "najšminkerskija" dvorana u županiji, Fuchs je poručio kako činjenica da je u završnoj fazi izgradnja 150 dvorana u Hrvatskoj demantira napise kako se u školstvo malo ulaže.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
medolino
08:25 15.09.2010.

Super! Napokon primjerena dvorana za grad veličine Garešnice i to dvorana koja je izgrađena po projektu stručnjaka i sa svim potrebnim dozvolama. Za razliku od onog rugla od zgrade nedavno izgrađenog pokraj igrališta NK Garić u neposrednoj blizini ove prelijepe dvorane. Nadam se da ćemo dočekati da i Garić dobije primjereni manji stadion koji će biti projektiran od strane stručnjaka i koji će se lijepo uklopiti u prostor garešničkog sportskog parka. A ona zgradetina ostat će spomenik ruralnom da ne kažem seljačkom mentalitetu ondašnje gariće uprave za koju je urbani prostor bio i ostao nepoznat pojam. Riječ stručnjaka i javna rasprava trebali bi u buduće imati prednost, a ovakve izlete pojedinaca koji vjerujem nemaju loše namjere treba zaustaviti na vrijeme dok ne počine preveliku štetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije