Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUČUJE SE OSTATI DOMA

Stižu zimski uvjeti: Bit će hladno i vjetrovito, moguć i snijeg

Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
23.03.2020.
u 08:25

Zbog jakog se vjetra upozorava Zagrepčane da se odmaknu od zgrada jer postoji mogućnost urušavanja potresom oštećenih dijelova krovova i zgrada

Zimski uvjeti vladat će u našem dijelu Europe do petka pa će se savjet "ostanite doma“ moći čuti i zbog vremenskih uvjeta, a ne samo zbog koronavirusa. Bit će relativno hladno, osobito u unutrašnjosti uz povremeni snijeg, na Jadranu ponegdje i kišu.

U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj ujutro biti djelomice sunčano, a od sredine dana raste vjerojatnost za povremene oborine - uglavnom snijeg, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito, uz jaku i olujnu buru, na udare i orkansku te valovito i jače valovito more. U gorju umjereno do pretežno oblačno povremeno sa snijegom, češćim poslijepodne i navečer, uz stvaranje snježnog pokrivača.

Hladno će biti i u unutrašnjosti Dalmacije, prema večeri uz mogućnost za susnježicu i snijeg. Uz obalu djelomice sunčano te posvuda vjetrovito, uz jaku, na udare i olujnu buru.

Jake bure bit će i na jugu Hrvatske, uz djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme. Temperatura će biti između 5 i 10 °C, u unutrašnjosti niža.

Zimski uvjeti

Do petka u kopnenom području pretežno oblačno, hladno i vjetrovito. Pritom će biti snijega, češćeg u gorskim i istočnim krajevima, uz moguće stvaranje snježnog pokrivača u gorju i debljeg od 10 cm, a u nizinama ponegdje debljeg od 5 cm. U četvrtak će oborina biti manje, vjetar će malo oslabjeti, a od petka uz sunčana razdoblja vrlo je vjerojatno i malo toplije vrijeme.

Na Jadranu promjenljivo i vjetrovito uz jaku buru, na udare olujnu pa i orkansku, koja će od četvrtka ipak malo oslabjeti. U utorak je uz obalu moguća susnježica i snijeg, a u četvrtak i petak mjestimice kiša. Također će biti razmjerno hladno, osobito u prvoj polovini tjedna, tvrdi Dunja Plačko-Vršnak.

Zbog jakog se vjetra upozorava Zagrepčane da se odmaknu od zgrada jer postoji mogućnost urušavanja potresom oštećenih dijelova krovova i zgrada.

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
Zooltan
18:22 23.03.2020.

Neke tržnice treba zbog nereda i okupljanje probisvjeta trajno zatvoriti.

Avatar EUJ-
EUJ-
08:29 23.03.2020.

Imamo Hrvatsku i nema brige i problema ako teže skužiš ali ako nije tako pravac Dublin je spašenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije