Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka s imenom i prezimenom

Orešković: Žene, izađite u što većem broju na izbore i oduprite se nasrtajima na slobode

Zagreb: Konferencija za medije koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
20.06.2020.
u 17:35

"Srednji prst ne bi trebali poslati samo onima koji bi zadirali u naše maternice, nego bi srednji prst građani trebali pokazati politikama jednih i drugih koji u posljednjih 30 godina nisu znali što napraviti s ovom zemljom", dodala je.

Dalija Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) u subotu je iz Rijeke poručila da se Hrvatska ne dijeli na desne i lijeve, nego na one koji kradu i one koji su pokradeni, te da bi to trebala biti glavna tema predizborne kampanje, "a ne maternice".

Orešković je na predstavljanju kandidata za izbore koalicije Stranke s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus ustvrdila da je sva netrpeljivost između "crvenih i plavih" (SDP i HDZ). Zbog te netrpeljivosti, istaknula je, ne možemo racionalno sagledati što se danas događa s RH, a ona proizlazi iz "neraščišćene pljačke i jednih i drugih".

Ono što je HDZ na državnoj, SDP i IDS su na lokalnoj razini 

"Naša budućnost ovisi o tome koliko će građana prepoznati da ono što je HDZ na nacionalnoj razini, to su SDP i IDS na lokalnoj. I zato je Rijeka pravo mjesto da se ispali jedan torpedo protiv nasrtaja svih onih koji smatraju da kada se nema više što drugo uzeti i opljačkati, onda će zadirati u prostor naših osobnih prava i sloboda", rekla je. 

Orešković se osvrnula i na akciju pokazivanja srednjeg prsta kao reakciji na izjave čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore da ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

"Srednji prst ne bi trebali poslati samo onima koji bi zadirali u naše maternice, nego bi srednji prst građani trebali pokazati politikama jednih i drugih koji u posljednjih 30 godina nisu znali što napraviti s ovom zemljom", poručila je.

"Svi ti Raspudići i njemu slični su tu da stave paravan na glavne teme koje muče naše građane, na odlazak mladih i državu koja nema čvrste institucije", zaključila je Orešković.

Žene trebaju izaći na izbore i oduprijeti se nasrtajima na svoje slobode

Pozvala je žene da u što većem broju izađu na izbore i tako se, kako je rekla, odupru nasrtajima na njihove slobode. 

Nositelj liste koalicije za VIII. izbornu jedinicu Marin Račić iz Stranke s imenom i prezimenom rekao je da je Rijeka, od 555 jedinica lokalne samouprave, na zadnjem mjestu po izlaznosti na izbore, a to, navodi, govori o tromosti i uspavanosti te o situaciji koja odgovara trenutnim strukturama.

"Na nama je da motiviramo ljude koji misle da se ništa ne može promijeniti i pokažemo da postoji opcija na političkom centru koja ujedinjuje normalne ljude koji žele imati pravo na rad, na jednakost i pravdu i pravo na uživanje u svemu što život nosi", kazao je Račić.

>> VIDEO Marija Selak Raspudić i Dalija Orešković o pravu na pobačaj i Hodu za život

Komentara 14

Avatar mojapickamojestidneusi
mojapickamojestidneusi
18:29 20.06.2020.

200 milijuna kuna štete zbog izgubljene arbitraže s MOL-um u čemu je ova direktno sudjelovala...tko će to platiti, i kada?

NO
NoviCovjek
22:43 20.06.2020.

Šta ova iznosi privatne frustracije prema medijima. Nismo mi krivi što si se rastala pa ne voliš muš karce..

IN
Inessss
23:20 20.06.2020.

Ovoj je Relkovic strateg obmanjivanja i manipulacije javnosti...cuj, tak sposobna zenska morala bi nekaj moc i bez stratega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije