Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI POKRET

Škoro pojasnio izjavu o pobačaju: Namjerno mi izvrću riječi da bi me imali za što prozvati

Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.06.2020.
u 11:37

Škoro je dodao i to da su njegove riječi pogrešno interpretirane te da nijednom prilikom sučeljavanja svoju izjavu nije dao u kontekstu zakonskog prijedloga.

Domovinski pokret u četvrtak je među simpatizerima i članovima stranke u Sesvetama predstavio listu za 2. Izbornu jedinicu. Tom prigodom novinarima se obratio i čelnik stranke Miroslav Škoro. Odmah je upitan o svojoj izjavi koju je jučer dao tijekom sučeljavanja s Gordanom Jandrokovićem u studiju Večernjeg lista. Tada je rekao kako bi se silovane žene trebale konzultirati sa svojom obitelji o pobačaju. 

VIDEO: Sučeljavanje Miroslava Škore i Gordana Jandrokovića na Večernjem TV

Njegova izjava izazvala je u vrlo kratkom vremenu mnoštvo oštrih reakcija. Blaženka Divjak kazala je da je zgrožena, a osječka dogradonačelnica Žana Gamoš na Facebooku je objavila fotografiju s podignutim srednjim prstom. Također, na društvenim mrežama još uvijek se pišu objave i kritike na tu temu. 

No, danas je Škoro pojasnio na što je zapravo mislio.

"Ja sam od početka kampanje meta svih onih koji bi željeli zadržati duopol HDZ-a i SDP-a. Ja sam napravio koaliciju koja će ukinuti njihovu samovolju i vratiti vlast narodu. Nakon 5. srpnja više ništa neće biti isto", kazao je Škoro, a zatim je dodao kako je on oduvijek bio za život i da ga je uvijek štitio.

"Svi znaju da sam ja borac za život. To sam ponovio najmanje stotinu puta, još od kampanje za predsjedničke izbore. Smatram da život počinje začećem i da ga treba štiti sve do prirodne smrti. Neki mi pokušavaju staviti u usta nešto što nisam rekao i mojim riječima izvrtati kontekst. Razumijem ih, to je jedino što mogu napraviti jer me ni za što drugo ne mogu prozvati. U svakom slučaju, mislim da nije u redu na silovanim ženama, odnosno na bilo čijoj patnji – graditi političku kampanju", objasnio je čelnik Domovinskog pokreta.

Škoro je dodao i to da su njegove riječi pogrešno interpretirane te da nijednom prilikom sučeljavanja svoju izjavu nije dao u kontekstu zakonskog prijedloga.

"Ja nisam rekao da takav treba biti zakon. Ja sam samo rekao nešto što je normalno, a to je da se očekuje da svaka žrtva o svojoj traumi priča sa svojom obitelji. Nisam govorio o zakonu", dodao je Škoro. 

Komentara 50

ND
Nikola_dm
12:07 18.06.2020.

Zanimljivo, da su za pobačaj ljudi koji su se rodili ! R.Regan

BK
Branimir Krešimir
12:57 18.06.2020.

U ovoj kampanji napadaju jedni druge,ali Škoru napadaju svi.Očito će mnogima poremetiti planove.

BA
ball
12:23 18.06.2020.

Skoro Skoro svi smo zate ti si nasa nada hrvatski narod je stobom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije