Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Od homicida do femicida i natrag: I muškarce ubijaju, zar ne?

24.08.2023. u 09:34

Ubojice su ubojice. Ubojstvo je ubojstvo i svaki život važan, crni ili bijeli, muški ili ženski. Ili kakavgod spektar bio u sredini. Muškarce i dalje uglavnom ubijaju – muškarci. Predatori ubijaju slabije od sebe. Ključni problem ovdje je, dakako, taj što žene uglavnom ubijaju – njihovi bližnji.

Komentara 4

EJ
ejStef
11:41 24.08.2023.

Jedna aktivistica je dobro izjavila pred kamerama o čemu se tu radi. Parola je bila - ne želimo rodno neutralne zakone... Znači radi se o borbi za privilegije, ništa drugo. Zašto bi jedna interesna skupina bila posebno navedena i imala veća prava i povlašten tretman u društvu? Nismo li učili da su svi jednaki bez obzira na rasu, spol, vjeru itd?... U konačnici, tu je jako tanka crta razdvajanja prema segregacijskim zakonima, pozitivna diskriminacija je i dalje diskriminacija, te povlači hrpu negativnih posljedica za sobom.

KO
komentant
14:26 24.08.2023.

Sjetite se žene na TV-u "Znate li koliko je žena ubijeno u HR ove godine? šest (sama odgovara) šest, pokaže broj rukama. Svaka je previše. sve bi to poštovao da je to netko drugi rekao, ali ona je mrzitelj svegaa a pogotovo muškaraca. Pogledajte samo njen nastup i izgled. Ima takvih još i interesantno sve su neke aktivistice. Jedna takva rospija sjedi i u saboru, možda čak i više od jedne.

JA
Jakuševec1004
11:33 24.08.2023.

E sad odjednom je država odgovorna. Kud je nestala krilatica: "ja sam gospodarica svoga tijela"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije