Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s eu

Nikolić: Može se o svemu osim o priznanju Kosova

Tomislav Nikolić
DPA/PIXSELL
28.04.2014.
u 15:33

-Ako će se već formirati nekakve oružane snage, srpski narod mora dobiti reciprocitetno sudjelovanje, kao što je učinjeno i s policijom, kaže srpski predsjednik za razgovora s visokom predstavnicom EU Catherine Ashton

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić je na današnjem susretu s visokom predstavnicom Europske unije, Catherine Ashton, koja je u posjetu Beogradu, rekao kako u pretpristupnim dogovorima o ulasku Srbije u EU može se o svemu razgovarati osim o priznanju Kosova.

Dodao je kako Kosovo, ili kako ga on naziva "južna pokrajina", nije od nikoga ugroženo i ne vidi razlog za osnivanjem kosovskih vojnih snaga.

- Ali, ako će se već formirati nekakve oružane snage, srpski narod mora dobiti reciprocitetno sudjelovanje, kao što je učinjeno i s policijom - rekao je Nikolić.

On je nezadovoljan odlukom prištinskih vlasti da se kao uvjet za ostvarivanje biračkog prava na Kosovu postavi posjedovanje osobnih dokumenata koje bi izdala prištinska administracija, navodeći kako je "to za Srbiju neprihvatljivo, jer bi to apriori značilo priznavanje neovisnosti" Kosova. Šefica diplomacije EU je pohvalila Beograd i Prištinu zbog spremnosti "da sjednu za stol i naprave kompromis".

>>I Ćosiću jasno da je Kosovo za Srbiju izgubljeno

>>Nikolić bi neovisnom Kosovu dao samo autonomiju i ništa više!

Komentara 20

SE
selbivoje
17:42 28.04.2014.

cetnicki vojvoda moze govoriti sto hoce ali kosovo je zavrsena prica, a EU nece jednu problematicnu srbiju u EU bez priznanja kosova

MO
Moskvich
18:23 28.04.2014.

Prošla baba s,kolačima,Nikoliću

Avatar una12
una12
10:01 02.05.2014.

Taj covjek zivi jos u proslom stoljecu i nije u stanju vidjet cinjenice i realno stanje. Moze on o Kosovu dati razne izjave i dalje fantazirati, ali njega i Srbiju se vise nista ne pita. Kosovo je drzava i svake godine ih sve vise drzava prizna kao drzavu. Nemoramo ovde jos spomenuti da su ih sami Srbi indirektno priznali, kao granice, putovnice, carinu itd. Pametnije bi mu bilo da radi sa njima na dobrim odnosima i da pomazu svojim Srbima tamo, nego izigravati konstantno budalu u javnosti svojim izjavama. Polozaj Srba na Kosovu nije bas najbolji, ljudi bjeze pogotovo mladi jer nemaju prespsktiva. Tu bi mogla Srbija pomoci, novcano i matrijalno. Laprdanjem kao sto radi Nikolic, samo vise ugrozava njih na Kosovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije