Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlada misa

Mnoštvo vjernika slavilo s mladim svećenikom

mladomisnik (1)
Foto: presnimila Ljiljana Risek
1/3
04.07.2011.
u 12:21

U dugoj procesiji vlč. Ivicu do župne crkve u Lepoglavi dopratili su članovi obitelji, brojni vjernici, svećenici i članovi mjesnih udruga

 LEPOGLAVA – Veliko mnoštvo vjernika cijelog lepoglavskog kraja u nedjelju je slavilo mladog svećenika vlč. Ivicu Cujzeka, koji je ispred župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u rodnoj Lepoglavi prvi put pristupio svetom žrtveniku i prinio svetu nekrvnu žrtvu. Po običaju, nakon oproštaja od rodne kuće, mladomisnika je u dugoj procesiji do crkve dopratila rodbina, brojni svećenici, vjernici te članovi mjesnih udruga. Pokraj crkve ga je dočekao župnik vlč. Andrija Kišiček, koji ga je tjedan dana prije na ređenju u varaždinskoj katedrali zaodjenuo misnim ruhom te podsjetio na njegov zavjet da Bogu služi i da Božji namjesnik na zemlji bude pod geslom „A ja, Bože sačuvaj, da bih se ičim ponosio, osim križem Gospodina našega Isusa Krista“.

 Lepoglavski vjernici zadnju mladu misu slavili su prije osam godina. Želeći mu da istraje u zahtjevnom svećeničkom pozivu, predstavnici Grada Lepoglave mladomisniku Ivici poklonili su misale. Mladoj misi nazočili su i potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak te varaždinski dožupan Milan Pavleković.

Ključne riječi

Komentara 4

NE
newform1
14:11 04.07.2011.

Jarnjak ih je do 90. poslije Mlade mise slao u zatvor, a sad glumi...pametnjakovića. Krv crvena, ali knjižica po potrebi!

AM
amajda16
16:15 04.07.2011.

Da je bar on jedini to radio.Kad smo kod toga.Ali to nema veze sa ovim člankom.Ja ovom mladiću želim da ostvari životom ono što je uzeo za geslo,a to nije lako,Danas je biti djelatni,aktivni,javni kršćanin-katolik možda ,zbog sofisticiranih metoda napada-teže nego u doba Nerona.Ali Isus je rekao \"Ne bojte se onih koji mogu ubiti samo tijelo.....\".

KU
kumpare
21:31 04.07.2011.

on može jer ima kvadratastu glavurinu.....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije