Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USMRTIO DVOJICU

Mladić (18) koji je skrivio nesreću kod Zadra položio vozački prije nekoliko dana

prometna nesreća u Zadru
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/4
21.04.2021.
u 14:22

Dan žalosti zbog ove tragedije koja je šokirala građane Nina bit će u četvrtak, 22. travnja

Mladić (18) koji je skrivio nesreću kod Zadra jer se nije zaustavio na znaku ''stop'' i tako usmrtio 21-godišnjaka i 20-godišnjaka, položio je vozački ispit nekoliko dana prije nesreće. 

Prema riječima glasnogovornika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Denisa Sokola, u kojem je u utorak ispitan 18-godišnjak, nije bilo osnova za zadržavanje u istražnom zatvoru te mu nisu ni određene mjere opreza, prenosi 057info

– Javnost mora znati da u ovom slučaju nije primjenjiva ni jedna od četiri točke koje su osnova za određivanje istražnog zatvora: nema opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela, a ni posebno teških okolnosti kaznenih djela za koja se određuje kazna od 20 do 40 godina zatvora. U praksi se samo iznimno određuje istražni zatvor za ovako mladu osobu, što ne znači da ga ne čeka ozbiljan postupak nakon kojeg će se utvrditi hoće li se prema njemu primijeniti maloljetničko pravo ili neće. Ono što mogu reći jest da postoji osnovana sumnja da je mladić prošao kroz križanje bez zaustavljanja, zbog čega mu prijeti do 15 godina zatvora. Uslijedit će socijalna anamneza i prometno vještačenje – rekao je Sokol. 

Državno odvjetništvo tek mora ispitati namjeru nesreće jer ako je prouzročena neizravnom namjerom, mladiću slijedi kazna od tri do 15 godina, no ako se utvrdi da je do nesreće došlo iz nehaja, slijedi mu kazna između jedne i osam godina zatvora. 

Dan žalosti zbog ove tragedije koja je šokirala građane Nina bit će u četvrtak, 22. travnja. 

Dvoje mrtvih u prometnoj nesreći u mjestu Kožino nedaleko od Zadra

Komentara 18

VI
vidum
14:32 21.04.2021.

Položio je. Dvojicu u grob.

NI
NikoCro
14:44 21.04.2021.

Procesljati auto-školu koja ga obucavala kao i one kod kojih je polozio vozacki, ja ne znam sto je sa ovim narodom pa znak STOP je tu da se stane bilo koga na raskrizju ili, ne sjecam se davno davno kada sam polozio vozacki pa ljudi moji iz pet puta sam ulazio u "vidno polje", a kamo li da nisam stao na STOP, nije uopce u pitanju kazna kolika ce biti u pitanju su izgubljena dva mlada zivota i da to mora prestati

Avatar lasta mala
lasta mala
14:47 21.04.2021.

Nema opasnosti od ponavljanja djela.Drugi put će pokositi pješake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije