Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Hrvatska nije velesila ni pudlica, ako Srbija želi u EU, morat će se prilagoditi standardima'

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.04.2016.
u 20:01

Ne može Srbija biti sudac i policajac za ratne zločine za područje cijele bivše Jugoslavije, smatra ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač kazao je gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a kako će se Srbija morati prilagoditi ako želi ući u Europsku uniju.

– Hrvatska nije velesila ni pudlica. Hrvatska je zemlja članica EU. Ako nekoga primamo u svoju obitelj, mi bdijemo nad procesom približavanja te zemlje i o tome suodlučujemo. Ako Srbija želi u EU, ona će morati prilagoditi svoje standarde EU. Ne može Srbija biti sudac i policajac za ratne zločine za područje cijele bivše Jugoslavije – rekao je Kovač.

Dodao je kako Srbija svojim postupcima narušava dobrosusjedske odnose.

– Neugodno mi je zamarati hrvatsku javnost nekakvim papirima Europske komisije izrađenima za internu uporabu. Dali smo istražiti i to je papir iz ljeta 2015. Narodski rečeno "tresla se brda - rodio se miš". To je stari dokument i on samo zaključuje da ovakvo zakonodavstvo u Srbiji narušava dobrosusjedske odnose – kaže Kovač. 

>> EK protiv članice Hrvatske, u korist kandidatkinje Srbije

Komentara 140

OV
Ovozemaljski
20:15 14.04.2016.

Bravo Miro!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:34 14.04.2016.

Hrvatska nije velesila ni pudlica, ako Srbija želi u EU morat će se prilagoditi standardima'..............Tako je Miro, ne smijemo popustiti niti mm, jer to bi bio naš veliki poraz, a njihova velika pobjeda.

MA
Marko1337
20:56 14.04.2016.

Miro, samo budi doslijedan i bez popuštanja,sad je šansa prizemljiti "nebeski narod" ! Ne treba zaboraviti ni granice,ni umjetnine ni ratnu štetu !!! rekla bi "braća :"gvožde se kuje dok je vruće" !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije