Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je odgovoran?

Ministarstvo: Grad Čakovec treba završiti ono što je započeo

'24.02.2012., Cakovec - Denacionalizirana zgrada opasna po zivotu u ulici Kralja Tomislava. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
19.04.2012.
u 08:49

Komunalno redarstvo Čakovca još je u siječnju 2006. godine jednom od vlasnika naredilo da najkasnije u roku 24 sata ukloni sve opasne dijelove zgrade

 

Građevinska inspekcija završila je svoj posao oko zgrade u Ulici kralja Tomislava 41 u Čakovcu, opasne za prolaznike zbog derutnog stanja. Proizlazi to iz očitovanja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje je krajem prosinca zaprimilo predstavku Grada Čakovca, u kojoj se moli poduzimanje hitnih mjera. One su poduzete  i prije inspekcijskog postupanja. Zgrada je ograđena s ulične strane, popravljen je horizontalni i vertikalni žlijeb, a sanirana je streha krovišta. O tome je 17. siječnja ove godine građevinski inspektor sastavio i zapisnik.

No, građevinska je inspekcija došla u posjed zapisnika komunalnog redarstva Čakovca iz 19. siječnja 2006. godine, u kojem komunalno redarstvo nalaže jednom od vlasnika Franji Štihu da najkasnije u roku 24 sata ukloni sve dijelove građevine koji su opasne za prolaznike, a da u roku od 12 mjeseci obnovi pročelje. Ako to ne učini, Grad Čakovec uklonit će, piše u zapisniku, sve nedostatke na njegov trošak.

– Komunalno je redarstvo započelo predmetni postupak još 2006. godine sastavljanjem tog zapisnika, pa ga je komunalno redarstvo kao nadležno tijelo dužno završiti – kažu u Ministarstvu. Zgrada je upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Bila je u vlasništvu Grada Čakovca, a sad je u vlasništvu šest fizičkih osoba. Nalazi se u blizini škole. (ibe/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije