Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Milanović o 'AP': To mi ukazuje na otmicu države. Nadao sam se da smo napredovali, ali nismo

Zagreb: Zoran Milanović primio u posjet slovensku predsjednicu Natašu Pirc Musar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
01.02.2023.
u 13:31

"Ovdje se radi o tome da nitko ne upire prstom u premijera da je on to radio, a 'ajmo vidjeti je li on to sponzorirao. Mislio sam da se to događalo manje, a događa se više", objasnio je Milanović.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je afere vezane uz SMS Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojima se spominje "AP" te objavu SMS-ova vezanih uz navodna zapošljavanja u Hrvatskim šumama. Podsjetimo, nakon afere A. P., u kojoj je u javnost dospjela konverzacija između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, Nacional je objavio poruke koje terete glasnogovornika Vlade Marka Milića i HDZ-a Zoltana Kaboka da su određenim osobama omogućili zapošljavanje u Hrvatskim šumama preko predsjednika Uprave Krunoslava Jakupčića, no oba su glasnogovornika demantirala optužbe.

"Krasan neologizam. To je tema, užasno ozbiljna tema. To su dokazi i to mora imati pravosudni epilog", rekao je Milanović.

"Na takvim dokazima bivši zagrebački gradonačelnik (Milan Bandić, op. a.) bio je mjesecima u zatvoru. Očito Europski ured tužitelja priprema teren i pušta to u javnost. To mi ukazuje na otmicu države. Znamo kakva je sudska praksa u Hrvatskoj i mi moramo dobiti odgovor. U mojoj vladi nije bilo ovakve afere. Sud će morati prihvatiti te SMS-ove kao dokaz.  Nadao sam se da smo napredovali, nismo. Ljudi smatraju da im država pripada i da mogu zaposliti svojeg nećaka jer su na vlasti. Ovdje se radi o tome da nitko ne upire prstom u premijera da je on to radio, a 'ajmo vidjeti je li on to sponzorirao. Mislio sam da se to događalo manje, a događa se više", objasnio je Milanović.

Napomenuo je kako je uvijek priča ista.

"To me kao hrvatskog građanina obezdušuje. Oduzima mi dušu”, dodao je na kraju konferencije za medije u povodu dolaska novoizabrane slovenske predsjednice Nataše Pirc Musar u Hrvatsku.

VIDEO: Zaiskrilo između Grmoje i Zekanovića: Niste sposobni ni dovesti cirkusante

Komentara 43

GO
goran2hr
13:56 01.02.2023.

Iza inicijala "AP" krije se - Ante Prkačin i on je kriv za sve!

RK
RKS
14:18 01.02.2023.

Opet brisete komentare .

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
14:27 01.02.2023.

Kako nismo napredovali? Pa sad nam je korupcijski bazen neusporedivo širi. Možemo ( a tek kad oni dođu ) zagrabiti i iz EU fondova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije