Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić počeo kampanju proglasom i plakatima

– Tuđman je zagovarao pomirbu, Bandić zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru – poručio je Milan Bandić
09. kolovoza 2016. u 13:13 27 komentara 363 prikaza
bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Uz Jurja Hrženjaka, počasnog predsjednika Antifašističke lige s jedne strane, i Miodraga Demu, veterana Domovinskog rata s druge strane konferencijskog stola, zagrebački gradonačelnik i pretendent za premijera Milan Bandić jučer je odlučio objaviti proglas i građanima Hrvatske obznaniti najvažniju informaciju: “Drugi svjetski rat je završio!”

Pod egidom otkrivanja ekskluzivne vijesti od presudne važnosti za Hrvatsku, Bandić je okupio novinare pa, umjesto prezentacije programa svoje stranke za nadolazeće izbore, on je odlučio podvući crtu o završetku rata i o tome obavijestiti Hrvatice i Hrvate.

– Bez rizika nema rješenja. Danas ćemo objaviti da je Drugi svjetski rat završio. Urbi et orbi. Isprika onima koji to znaju. Ali žele nas uvjeriti da nije završio. Jest, završio je. Pozivamo sve da se napokon počnu ponašati u skladu s tom jednostavnom istinom pa će nam odmah svima biti bolje – kazao je Bandić na desetominutnoj konferenciji na kojoj je odlučio da na pitanja novinara neće odgovarati. S njima, poručio je, nakon svog proglasa može tek skromno “pojesti kreker i popiti sokić”.

Dvojicu prijatelja, objašnjava, na konferenciju, o kojoj je razmišljao puna tri mjeseca, nije doveo slučajno. – Simbolika. Jedan s juga, a jedan sa sjevera Hrvatske – rekao je Bandić za Demu i Hrženjaka.

Koalicija, predvođena Strankom rada i solidarnosti, kaže Bandić, zagovara zajedništvo, i to u miru.

– Bez antifašističke borbe i Drugog svjetskog rata ne bi bilo ni Hrvatske, ni Domovinskog rata, ni Ustava iz ‘74., ni Franje Tuđmana koji je bio na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske. Bio je na čelu Hrvatske zagovarajući pomirbu hrvatskih ljudi i građana. Mi zagovaramo zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Izliječimo Hrvatsku od bipolarnog poremećaja i krenimo naprijed – rekao je poručivši kako već 25 godina sve političke elite rade podjele i uništavaju političku scenu.

U borbi za premijersku fotelju Bandić je tako prije svih kandidata, ali i prije samog službenog početka krenuo u kampanju, i to ne samo jučerašnjim proglasom nego i plakatima “#Premijer” zbog kojih neće biti kažnjen jer nigdje nije navedeno njegovo ime ni ime stranke.

M. Bandić predstavljanje koalicije u utorak Bandić: Premijer ne može biti ni Petrov ni dva službenika MVP-a bandić MILANOV PROGLAS Bandić: II. svjetski rat je završio, isprika onima koji to znaju

– Sve to mi djeluje kao pokušaj da se na efektan način započne kampanja. Očigledno nije znao kako na sebe skrenuti pozornost pa je iskoristio ovaj štos. Pretpostavljam da je želio poslati poruku kako se on u kampanji takvim pitanjima neće baviti – mišljenje je Smiljane Leinert-Novosel, profesorice s Fakulteta političkih znanosti.

No Bandić je ipak uzeo stvari u svoje ruke pa jasno poručio da jedni drugima prenesemo tu radosnu vijest.

– U tom ratu za bolju prošlost političke elite proizvode podjele koje su im omogućavale da desetljećima uništavaju Hrvatsku, jednu od najljepših zemalja na svijetu. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, usmeno i pismeno, uživo, mailom, društvenim mrežama prošire tu radosnu vijest: 2. svjetski rat je završio – zaključio je Bandić.

>> Izigrao zakon: Evo tko se krije iza plakata s porukom '#Premijer'

Kako je organizirana 'ekskluziva'

1. Nedjeljni poziv

Poziv za konferenciju poslao je Bandić u nedjelju poručivši da će otkriti ekskluzivu za Hrvatsku. 

2. Proglas, a ne konferencija

U 11 sati u ponedjeljak sjeo je pred novinare i rekao da ima proglas, a ne konferenciju za novinare.  

3. Budući premijer?

Na pitanja novinara nije želio odgovarati – zamolio je da se poštuje buduća institucija premijera.

4. Krekeri i sokić

Deset minuta poslije Bandić je poručio novinarima: “Sada možemo na krekere i sokić”.     

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • MikiPrdekana:

  Milan Bandic koji je da 35 milijardi eura u 16 god. napravio jedan most, uredio neku baru, par skola i vrtica. Svi suradnici i procelnici su mu bili u zatvoru i pod istragama su. Sam Milan Bandic je u dva ... prikaži još! navrata bio u zatvoru i otvorene su protiv njega nekoliko istraga. Iz svega napisanog se da zakljuciti da je od Zagreba napravio zlocinacku organizaciju.

 • Avatar dovidovic
  dovidovic:

  Tko je za to da se internetom proširi narodni naziv "Narodne koalicije" koji glasi: "Provalnička koalicija"?

 • MikiPrdekana:

  Kakav IQ moras imati da das glas Bandicu. Najveci kriminalac u povijesti Hrvatske, o nesposobnosti, cobanizmu, demagogiji, populizmu, floskulama da ne govorim.