Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ekskluziva'

Bandić počeo kampanju proglasom i plakatima

bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
09.08.2016.
u 13:13

– Tuđman je zagovarao pomirbu, Bandić zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru – poručio je Milan Bandić

Uz Jurja Hrženjaka, počasnog predsjednika Antifašističke lige s jedne strane, i Miodraga Demu, veterana Domovinskog rata s druge strane konferencijskog stola, zagrebački gradonačelnik i pretendent za premijera Milan Bandić jučer je odlučio objaviti proglas i građanima Hrvatske obznaniti najvažniju informaciju: “Drugi svjetski rat je završio!”

Pod egidom otkrivanja ekskluzivne vijesti od presudne važnosti za Hrvatsku, Bandić je okupio novinare pa, umjesto prezentacije programa svoje stranke za nadolazeće izbore, on je odlučio podvući crtu o završetku rata i o tome obavijestiti Hrvatice i Hrvate.

– Bez rizika nema rješenja. Danas ćemo objaviti da je Drugi svjetski rat završio. Urbi et orbi. Isprika onima koji to znaju. Ali žele nas uvjeriti da nije završio. Jest, završio je. Pozivamo sve da se napokon počnu ponašati u skladu s tom jednostavnom istinom pa će nam odmah svima biti bolje – kazao je Bandić na desetominutnoj konferenciji na kojoj je odlučio da na pitanja novinara neće odgovarati. S njima, poručio je, nakon svog proglasa može tek skromno “pojesti kreker i popiti sokić”.

Dvojicu prijatelja, objašnjava, na konferenciju, o kojoj je razmišljao puna tri mjeseca, nije doveo slučajno. – Simbolika. Jedan s juga, a jedan sa sjevera Hrvatske – rekao je Bandić za Demu i Hrženjaka.

Koalicija, predvođena Strankom rada i solidarnosti, kaže Bandić, zagovara zajedništvo, i to u miru.

– Bez antifašističke borbe i Drugog svjetskog rata ne bi bilo ni Hrvatske, ni Domovinskog rata, ni Ustava iz ‘74., ni Franje Tuđmana koji je bio na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske. Bio je na čelu Hrvatske zagovarajući pomirbu hrvatskih ljudi i građana. Mi zagovaramo zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Izliječimo Hrvatsku od bipolarnog poremećaja i krenimo naprijed – rekao je poručivši kako već 25 godina sve političke elite rade podjele i uništavaju političku scenu.

U borbi za premijersku fotelju Bandić je tako prije svih kandidata, ali i prije samog službenog početka krenuo u kampanju, i to ne samo jučerašnjim proglasom nego i plakatima “#Premijer” zbog kojih neće biti kažnjen jer nigdje nije navedeno njegovo ime ni ime stranke.

– Sve to mi djeluje kao pokušaj da se na efektan način započne kampanja. Očigledno nije znao kako na sebe skrenuti pozornost pa je iskoristio ovaj štos. Pretpostavljam da je želio poslati poruku kako se on u kampanji takvim pitanjima neće baviti – mišljenje je Smiljane Leinert-Novosel, profesorice s Fakulteta političkih znanosti.

No Bandić je ipak uzeo stvari u svoje ruke pa jasno poručio da jedni drugima prenesemo tu radosnu vijest.

– U tom ratu za bolju prošlost političke elite proizvode podjele koje su im omogućavale da desetljećima uništavaju Hrvatsku, jednu od najljepših zemalja na svijetu. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, usmeno i pismeno, uživo, mailom, društvenim mrežama prošire tu radosnu vijest: 2. svjetski rat je završio – zaključio je Bandić.

>> Izigrao zakon: Evo tko se krije iza plakata s porukom '#Premijer'

Komentara 27

MI
MikiPrdekana
13:39 09.08.2016.

Milan Bandic koji je da 35 milijardi eura u 16 god. napravio jedan most, uredio neku baru, par skola i vrtica. Svi suradnici i procelnici su mu bili u zatvoru i pod istragama su. Sam Milan Bandic je u dva navrata bio u zatvoru i otvorene su protiv njega nekoliko istraga. Iz svega napisanog se da zakljuciti da je od Zagreba napravio zlocinacku organizaciju.

MI
MikiPrdekana
13:20 09.08.2016.

Kakav IQ moras imati da das glas Bandicu. Najveci kriminalac u povijesti Hrvatske, o nesposobnosti, cobanizmu, demagogiji, populizmu, floskulama da ne govorim.

Avatar dovidovic
dovidovic
13:49 09.08.2016.

Tko je za to da se internetom proširi narodni naziv "Narodne koalicije" koji glasi: "Provalnička koalicija"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije