Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječje svečanosti

Mališani iz cijele Hrvatske uplovili u Ivanin svijet bajki!

Ivana Brlić Mažuranić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
07.04.2014.
u 20:01

Dječje svečanosti "U svijetu bajki'' Ivane Brlić-Mažuranić otvorene su predajom ključeva grada Slavonskog Broda djeci

Tradicionalne, 42. dječje svečanosti "U svijetu bajki'' Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu otvorene su u nedjelju predajom ključeva grada djeci i podizanjem zastave s Kosjenkinim likom. U godini u kojoj se obilježava 140. godišnjica rođenja hrvatskog Andersena, uvijek iznova tražeći nadahnuće u njezinim likovima iz mašte, organizatori će još jednom odati počast svojoj znamenitoj sugrađanki.

Premijerno je predstavljena glazbeno-scenska čarolija "Regoč" redateljice Dubravke Zrnčić Kulenović, a udruga Lima je u suradnji s jedinim 3D slikarom u Hrvatskoj Filipom Mrveljom predstavila poseban Ivanin logo s novim tehnologijama. U nizu događanja, radionica, izložbi, predavanja i predstava koje će se odvijati do nedjelje, 13. travnja sudjelovat će tisuće mališana iz cijele Hrvatske. Bit će promovirana i studija "Posljednji dani i smrt Ivane Brlić-Mažuranić", uz uprizorenje slika iz Ivanina obiteljskog života u brodskom spomenaru. Tema ovogodišnje likovne izložbe učenika osnovnih škola RH bila je "Čarolija šumskog zelenila".

Nadahnuće su učenici potražili u Ivaninoj priči "Što je dobro djelo", a pozivu za sudjelovanje odazvalo su se 33 škole s ukupno 251 radom. Stručno povjerenstvo na kraju je izabralo deset najboljih, a jedna od nagrađenih učenica bila je i Sunčica Lovrić iz Slatine.

- Za svoj rad odabrala sam dio priče u kojemu se brat i sestra kroz šumu vraćaju do svoje male kolibe u kojoj je živio njihov tata. Djevojčica je bila smirena i zamišljena, a brat je okolo veselo lovio leptire i ptice – kazala je Sunčica, učenica 8. razreda OŠ Eugena Kumičića. U konkurenciji literarnih radova natječaj je bio podijeljen u tri kategorije, a nagrađene su četiri najuspješnije pjesme te po tri najbolja SMS-a i prozna rada. - Dobra djela su poklon iz srca. Njih ne možemo zamotati u ukrasni papir. Ljubavlju ih dijelimo – izrecitirala nam je svoj SMS Laura Pandurović, učenica 6. razreda OŠ I. B. Mažuranić iz Slavonskog Broda.

Mlada Bjelovarčanka Ana Deškin nagrađena je za pjesmu "Susret", koja govori o preobrazbi osjećaja jedne starice iz tuge u sreću.

- Za pjesmu me je inspirirala starica koja, baš kao u mojoj pjesmi, stoji pokraj crkve i prosi u poderanoj odjeći. Inače volim pisati i pjesme i prozu, a nagrada me je ugodno iznenadila – kazala je bjelovarska šestašica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije