Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masakr u Splitu

Opara objasnio status: Htio sam smiriti građane, moja informacija bila je točna

Split: Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dao izjavu o slučaju trostrukokg ubojstva
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/15
13.01.2020.
u 09:36

Split je siguran grad, trostruko ubojstvo je izolirani slučaj, poručio je splitski gradonačelnik

Grad je miran, sunčan, spokojan, onakav kakav je bio i prije ovog nemilog događaja – započeo je konferenciju za novinare gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i dodao kako su građani nedvojbeno pod psihozom i traumom zbog krvoproliće koji se ne pamti u zadnjih nekoliko desetljeća.

Iznio je statističke podatke po kojima su Split i Splitsko-dalmatinska županija, unatoč velikom broju gostiju, u usporedbi s ostalim u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe imaju  manje kaznenih djela. Istaknuo je kako je trostruko ubojstvo na ulici izoliran slučaj, a Split je siguran grad.

– Svaki obračun, posebno tako brutalan koji se dogodio u subotu, mora nas potaknuti na preispitivanje svih onih kojima je to posao. Uslijedit će sociološke analize, a sada je važno policiji i odvjetništvu dopustiti da završe svoj posao do kraja, a da se mi za to vrijeme suzdržimo od donošenja zaključaka i nervoze – poručio je Opara.

Dodao je kako je važno izbjeći stigmatizirati grada Splita kao grada slučaja.

VIDEO Tko je Filip Zavadlav:

– Ovaj grad živi od sigurnosti – poručio je splitski gradonačelnik.

Zahvalio se policiji koja je brzo djelovala i informirala građane.

Komentirao je i činjenicu što je upravo on objavom na Facebooku informirao javnost da je osumnjičeni za trostruko ubojstvo uhićen, prije no što je tu informaciju javnosti dala policija.

– Informacija koju sam objavio bila je točna i pravovremena. Nije normalno da građani misle da osumnjičenik šeta s oružjem po gradu, histerija je mogla nastupiti. Sjetite se onog nemilog događaja kada je ubijena turistica iz Meksika na Marjanu i kada je gradom vladala psihoza. Informacija koju sam podijelio bila je točna, pravovremena, s ciljem smirivanja građana. Ako mogu smiriti građane informacijom koju imam, a da time kad ne kršim zakon uvijek ću tako postupiti. Mir se vratio na ulice – rekao je Opara.

Na inzistiranje novinara da prokomentira što je načelnik PU Splitsko-dalmatinske Dražen Vitez u nedjelju na konferenciji za novinare rekao kako oni nisu obavijestili gradonačelnika da su uhvatili sumnjivca, prije javnosti ponovio je kako je cijelo vrijeme bio sam u kontaktu s policijom. Komentirao je i potporu koju od brojnih građana dobiva trostruki ubojica.

– Svi smo uznemireni ovim događajem, ali ne treba opravdavati uzimanje pravde u svoje ruke. Ipak, i reakcije ljudi su razumljive, iako nisu prihvatljive. Kada sve ovo prođe, moramo svi učiniti svoj dio posla kako bismo popravili opće stanje u društvu. Ne mogu se složiti da je uzimanje pravde u svoje ruke poželjna stvar niti se solidarizirati s počiniteljem – rekao je Opara.

Komentara 19

SS
simpatican.simpa
10:18 13.01.2020.

Zbog ovog slučaja trebalo bi smijeniti ministra pravosuđa i ministra policije, šefa DORHA, predsjednike sudova u Splitu, te nekoliko sudaca operativaca koji su zajedno s policijom zataškavali kriminal. Nema tu filozofiranja, raditi analize rješenje je jasno i jednostavno. Uvijek see postavlja pitanje da li želimo iskorijeniti kriminal, korupciju i to ono najveću KORUPCIJA U PRAVOSUĐU. još poruka adminu nemojte mi brisati komentare, ako ne želite da pišem onda me blokirajte kao što ste me zbog Kristine Mandarinke

DU
Deleted user
10:01 13.01.2020.

Koliko je sve premreženo u ST regiji, govori zorno prethodni slučaj ubojstva narko dilera - kad je ubojica koji ga je također dokrajčio s cijelim okvirom iz automatske puške identificiran kao prodavač na tržnici, a nema HR državljanstvo i ima prethodni krim. dosje. Pa sad jednostavno zbrojite 2 i 2 - kako je to pravno moguće da nije dobio izgon iz RH, kad nema državljanstvo, a činio je krivična djela. Dalje ne treba, zar ne?

MO
modovisisajteMaraschino
10:00 13.01.2020.

2 sata i 45 minuta su potrošili na zaštitu ostalih dilera, a ne potragu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije