Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Kračunu, bivšem potpredsjedniku HFP-a, godina i pol zatvora

odorcic kracun
Sanjin Strukić/Pixsell
02.04.2010.
u 13:40

Kračuna je USKOK optužio da je Odorčiću omogućio posao procjene vrijednosti poslovanja splitskog Jadroplova.

Zbog zloupotrebe položaja i ovlasti bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Velimir Kračun nepravomoćno je osuđen na godinu i pol dana zatvora, a njegov prijatelj Ivan Odorčić, vlasnik tvrtke Konzalting, na godinu dana zatvora.

Kračuna je USKOK optužio da je Odorčiću omogućio posao procjene vrijednosti poslovanja splitskog Jadroplova.

Zbog njihova prijateljskog odnosa Kračun je bio pristran i poduzeo je sve da Konzalting dobije posao. Kao predsjednik stručnog povjerenstva ostalim članovima povjerenstva kazao je da je cijena koju su drugi ponuđači ponudili za obavljanje posla najbitnija. Svjesno je favorizirao Konzalting i namjestio natječaj.

Obrana je, razočarana odlukom suda, najavila žalbe.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:13 02.04.2010.

A da USKOK objasni tko je i kako oštećen u tom poslu ? I bilo bi zanimljivo saznati kako su, kojim natječajem, pred kojom komisijom, koje su uvjete morali zadovoljiti i uopće tko je odlučivao koga zaposliti u USKOK-u, jerer do sada se uglavnom radi o običnim polukretenima ? Ili se ti genijalci zapošljavaju bez natječaja, znači temeljem osobnih i ostalih preporuka (?), dakle pristrano !

BI
bizzwizz05
15:48 02.04.2010.

vidiš ti kako ti ljudi izgledaju na ovoj slici!? u normalnoj zemlji, bili bi vrtlari..

BR
branitelj
16:05 02.04.2010.

i svu mu imovinu oduzet kao i njegovoj obitelji pa neka kopaju po kontejnerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije