Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kontinuiran turistički rast Općine Fužine

Općina Fužine
07.04.2023.
u 10:05

Općina Fužine bilježi kontinuiran rast pozitivnih turističkih pokazatelja, što potvrđuju i rezultati u prvom kvartalu ove godine, kada je ostvareno 26,17 posto više dolazaka i 13,71 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle, rekordne godine.

Od ukupnih broja noćenja ostvareno je 67,63 posto u objektima u domaćinstvu, apartmanima, kućama za odmor i sobama što je rezultat i činjenice kako se na ovom području grade novi smještajni kapaciteti koji bilježe iznimno dobru posjećenost što otvara vrata i za dodatne investicijske projekte.

„Pozitivni turistički pokazatelji rezultat su djelovanja svih turističkih dionika ovog kraja, a strateški nam je fokus za ovu godinu ojačati broj stranih posjetitelja kroz suradnju s turističkim agencijama i obogatiti doživljaj destinacije kvalitetnim događanjima.“ – istaknula je Silvija Sobol, direktorica Ureda za turizam Općine Fužine pri KTD-u.

U vremenskom periodu od 2019. godine turistički pokazatelji bilježe rast, izuzev vremena tržišnog zatvaranja tijekom korone, no i tu se Općina Fužine dokazala kroz fleksibilnost u pristupu tržištu te je bila jedna od rijetkih destinacija koja je uspjela negativne učinke epidemije svesti na minimum.

Po broju noćenja vidno je da je tijekom zimskog perioda najviše prisutno domaćih gostiju u destinaciji, što je i razumljivo. Statistike pokazuju kako posjetitelji primarno dolaze u individualnom aranžmanu ali se bilježi rast organiziranih putovanja kroz agencijske aranžmane.

Bitno je spomenuti kako pozitivne turističke pokazatelje slijede i brojna priznanja kojima su nagrađena sustavna ulaganja u turizam. Naime, u ovoj godini Općinu Fužine krasi posebno priznanje koje je dobila u sklopu desete nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za održavanje, sada već kultne, tradicionalne turističke manifestacije „Ispraćaj stare i doček Nove godine u podne“ po čemu je ovaj kraj poznat i izvan granica Lijepe naše. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Bitno je naglasiti kako se manifestacija programski ciljano obogaćuje kako bi se unaprijedio doživljaj posjetitelja što se prožima kroz sva događanja koja Ured za turizam Općine Fužine organizira u suradnji s lokalnim udrugama, institucijama, ugostiteljima, OPG-ovima i partnerima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije