Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorila dušu

HRT-ova voditeljica o zdravstvenoj dijagnozi: 'Prije mjesec dana nisam se mogla popeti uz stepenice'

Foto: Sanjin Kaštelan
1/11
28.05.2024.
u 17:32

Andrea Buča, inače HRT-ova voditeljica priznala je da se susrela sa zdravstvenim problemom te da joj je ovo proljeće bilo jedno od najgorih

Autorica i redateljica putopisnih serijala "Stani u Lici", "Stani v Zagorju", "Stani na otoku" i "Na magistrali", Andrea Buča podijelila je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama da joj je ovo proljeće bilo jedno od najgorih ikad. Razlog je sideropenična anemija koju su joj dijagnosticirali. Riječ je o globalno najčešćem tipu anemije, koji nastaje zbog manjka željeza.

"Prije mjesec dana se nisam mogla popeti na kat, 20 stepenica bilo mi je napor, uzlupalo bi mi se srce, zavrtjelo u glavi, morala bi sjesti da ne padnem u nesvijest. Ovo proljeće mi je najgore proljeće ikad, blijeda, bez snage, teška nemoć, iz šeste brzine spala sam na prvu. Mislila sam da je proljetni umor, a kad je stvar postala neizdrživa izvadila sam krv i dijagnosticirana mi je sideropenična anemija: bez kapi željeza, rasuta crvena krvna slika (željezo 2, feritin 5, zdravim ljudima je 120)", započela je svoju ispovijest Andrea.

"Na hematologiji su mi dali intravensko željezo, globifer forte, pijte aroniju i jedite ciklu, pretrage ćemo raditi kad vas vratimo u život. Nakon druge infuzije stvar je počela da se lomi-mic po mic živnula sam. Jučer sam se popela na Gorščicu, najljepšu sljemensku stazu. Bila sam sretna k‘o malo dijete jer je do nedavno onih 20 stepenica bilo nemoguće", napisala je u opisu objave na Instagramu te podijelila nekoliko fotografija s Gorščice. "Brzo nam ozdravi", "Drži se, mila", "Sretno naprijed", "Bravo!", glasili su samo neki od mnogobrojnih komentara podrške, a Buča je svojom objavom prikupila više od 700 lajkova.

 

1/18

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, u siječnju ove godine razgovarali smo s atraktivnom Andreom koja nam je otkrila kako već godinama planira kupiti zemljište u Lici i sagraditi planinsku kuću... - Htjela sam napisati floskulu "svako vrijeme nosi svoje", ali da, ponekad su takve izreke s razlogom. Meni su prvi dani bili sjajni, završila sam fakultet i počela raditi u Zabavnom programu, nije mnogo prošlo povukli su me u Mozaični, gdje sam za "Nedjeljno popodne" snimala intervju rubriku "Bučom u glavu" i tu sam se zapravo brusila za sve ovo što je uslijedilo.

U međuvremenu sam radila i u Informativnom, reporter i urednica, a onda sam shvatila da se zapravo želim baviti režijom i najjednostavniji način je bio da upišem Akademiju. Magistrirala sam režiju dokumentarnog filma, ali sam i dalje bila TV reporter, voljela sam snimati ljude, neobične, karakterne, entuzijaste, snažne i borbene koji žive s prirodom i od prirode. I tako vrludajući zaleđima, planinama, makadamima, sazrelo je vrijeme da napravim prvi putopisni serijal o Hrvatskoj, "Stani u Lici", nakon njega je uslijedilo Zagorje pa pučinski otoci u "Stani na otoku" i evo me na Magistrali, dvadeset godina kasnije - osvrnula se Andrea Buča, a ostatak intervjua pročitajte OVDJE

 

VIDEO: Haris Džinović otkrio kako podnosi što je predmet sprdnje: 'Ismijavaju me na društvenim mrežama...'

Ključne riječi

Komentara 4

JO
Jojmene
19:53 28.05.2024.

Što je to "stepenice", imam nekoliko rječnika hrvatskog jezika i niti u jednom nisam našao značenje tog izraza.

ST
Stručnjak
18:01 28.05.2024.

Užas su tetovaže.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:00 28.05.2024.

Ova sijeda kosa ti je užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije