Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Ponovno će biti kiše i grmljavine: Idući dani nestabilni, može biti nevremena

Slavonski Brod: Tamni olujni oblaci najavljuju naglu promjenu vremena
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
28.05.2024.
u 23:36

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal

U prvom dijelu sutrašnjeg dana očekuje se promjenljiva naoblaka, a lokalno je moguća i kiša. Vrijeme će potom biti sunčanije, no uz jači razvoj oblaka pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će biti slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na sjevernom dijelu bura, podno Velebita ponegdje i jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je zbog vjetra za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal. Mjestimice će biti pojačana bura, a najjači udari vjetra bit će 35-40 čvorova (65-75 km/h).

 

GALERIJA Grmljavinsko nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Poplave, tuča i požari izazvali kaos u Karlovcu
Slavonski Brod: Tamni olujni oblaci najavljuju naglu promjenu vremena Slavonski Brod: Tamni olujni oblaci najavljuju naglu promjenu vremena
1/15

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", navodi DHMZ. U četvrtak i petak će ponovno biti kišovitije, a moguća su i grmljavinska nevremena.

"Idući dani u kopnenim krajevima promjenjivi i nestabilni, povremeno s kišom, pa i izraženijim pljuskovima, osobito u noći na petak i u petak, kada može biti i nevremena. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, no kiša će biti rjeđa, osobito na istoku. Najsvježije jutro, često i maglovito bit će u četvrtak. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim će stizati sve više kišonosnih oblaka, ponajprije nad sjeverni Jadran gdje je velika vjerojatnost za neverine. U subotu smirivanje. Temperatura zraka bez veće promjene", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

VIDEO Nevrijeme u Brdovcu

Komentara 1

Avatar spica10
spica10
07:52 29.05.2024.

da li možda kojim slučajem patentirani procesi kemijske nukleacije leda (uz pomoć AgI) unutar cloud seedinga ima kakve veze sa sve učestalijim i razornijim tučama? npr. kao što je patent US3613992A?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije