Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPIRANI DIO UKRAJINE

VIDEO Šire se snimke velikog požara u Luhansku: 'Stanovnici su prijavili najmanje dvije eksplozije'

A view shows destroyed apartment blocks in Popasna
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
28.05.2024.
u 22:55

Artem Lysohor, ukrajinski šef uprave Luhanske regije, rekao je u utorak da su se eksplozije dogodile u blizini bivše zrakoplovne škole

Videozapisi koji kruže društvenim mrežama pokazuju veliki požar koji se navodno dogodio u okupiranom dijelu Ukrajine. Ruski ratni dopisnik Yuri Kotenok rekao je u utorak da je došlo do "masovnog požara nakon eksplozije" na periferiji grada Luhanska. On je na svom Telegram kanalu rekao da njegovi izvori kažu da je napad izvela Ukrajina koristeći balističke rakete ATACMS ili HIMARS—M142 topnički raketni sustav, prenosi Newsweek koji nije mogao neovisno potvrditi autentičnost videa.

Incident se dogodio dok se moskovske snage trude postići značajne uspjehe u istočnoj Ukrajini. Ruski predsjednik Vladimir Putin želi zauzeti dijelove ukrajinskog teritorija prije nego što stigne nova vojna pomoć od saveznika Kijeva. Regije Luhansk i Donetsk, koje čine područje Donbasa, trpe stalna granatiranja. SAD je nedavno poslao Ukrajini taktičke raketne sustave (ATACMS) koji mogu pogoditi ciljeve udaljene gotovo 320 kilometara. Također, opskrbio je Ukrajinu s najmanje 39 HIMARS-a od početka ruske invazije.

O napadu je izvijestio i Rodion Miroshnik, veleposlanik ruskog ministarstva vanjskih poslova, koji je poručio: "Stanovnici su prijavili najmanje dvije glasne eksplozije i niz praskova, poput kazetnog streljiva". Nekoliko je ljudi ozlijeđeno u napadu, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass.

Artem Lysohor, ukrajinski šef uprave Luhanske regije, rekao je u utorak da su se eksplozije dogodile u blizini bivše zrakoplovne škole. Kijev nije preuzeo odgovornost za napad.

 

Ključne riječi

Komentara 13

FU
Fusnota
05:53 29.05.2024.

Nije pitanju incident nego napad na neprijateljsko uporište.

SE
Serengeti
11:40 29.05.2024.

Rat se ne broji sa uništenom opremom već sa osvojenim teroritorijem. Koliko vidimo Ukrajinci gube. Nisu trebali slušati Borisa Jhonsona koji je zagovara rat već su trebali potpisati mirovni sporazum sa Rusijom. Za taj sporazum je tadašnji prvi savjetnik predsjednika Zelenskog rekao da je bio tako dobar da su ukrajinski pregovarači otvorili šampanjac.

D1
Dinamo 1982
20:31 29.05.2024.

Naprijed Ukrajina! Nema predaje , pobjeda je blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije