Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović položio kamen temeljac za memorijalni centar

Domovina nam se nalazi pred izazovima gospodarskog oporavka, pred izazovom da našim potomcima osiguramo dobar život, da osiguramo pravednu Hrvatsku – kazao je Josipović
27. siječnja 2012. u 18:03 1 komentara 8 prikaza
Ivo Josipović
Foto: Filip Brala/Pixsell

– Ovo su prilike kada tuga prevladava nad svim drugim osjećajima, međutim, na ovome mjestu, gdje su vaši prijatelji i sugrađani, rođaci, očevi i sinovi, dali svoj život, moramo imati i druge osjećaje. Prije svega osjećaje ponosa i zahvalnosti. Siguran sam da će memorijalni centar koji će ovdje, nadam se, uskoro biti gotov, u nama, osim poštovanja, sjećanja i tuge, imati zadaću da nas svaki put kada dođemo ovamo nadahne i snagom jer su njihova snaga, volja i ljubav prema domovini nešto što nas mora inspirirati. Mi danas, nasreću, domovinu ne moramo braniti oružjem, ali imamo neke druge izazove jer nam se domovina nalazi pred izazovima gospodarskog oporavka, pred izazovom da našim potomcima osiguramo dobar život, da osiguramo pravednu Hrvatsku. A i za to treba hrabrosti, junaštva i uzora, a ovi ljudi zaista mogu biti uzor svim generacijama – rekao je poslijepodne u Škabrnji predsjednik Ivo Josipović prilikom polaganja kamena temeljca za budući memorijalni centar svim škabrnjskim žrtvama u Domovinskom ratu, a njih je od 1991. do 1995. bilo 86.
 
U sklopu obilježavanja 19. godišnjice akcije Maslenica, predsjednik Josipović posjetio je danas i ravnokotarsko mjesto Tinj, gdje je na spomen-obilježju za poginulog branitelja Miljenka Zorića, pripadnika Otočkog bataljuna Jarusi, položio vijence, a potom je na Ražovljevoj glavici, na mjestu pogibije legendarnog zadarskog branitelja, zapovjednika Druge satnije Denisa Špike, koji je poginuo 27. siječnja 1993., također položio vijence i s obitelji zapalio svijeće.
 
Memorijalni centar, koji će se graditi na Ražovljevoj glavici, prema procjeni škabrnjske općinske uprave, stajat će deset milijuna kuna. Arhitektica Avelina Venturini napravila je idejno rješenje, a općina je pribavila lokacijsku dozvolu.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • dalibor.hren:

    Kad bismo mi, Hrvati, iskopali sve položene kamene temeljce, sagradili bismo novi kineski zid!