Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škabrnja

Josipović položio kamen temeljac za memorijalni centar

Ivo Josipović
Filip Brala/Pixsell
27.01.2012.
u 18:03

Domovina nam se nalazi pred izazovima gospodarskog oporavka, pred izazovom da našim potomcima osiguramo dobar život, da osiguramo pravednu Hrvatsku – kazao je Josipović

– Ovo su prilike kada tuga prevladava nad svim drugim osjećajima, međutim, na ovome mjestu, gdje su vaši prijatelji i sugrađani, rođaci, očevi i sinovi, dali svoj život, moramo imati i druge osjećaje. Prije svega osjećaje ponosa i zahvalnosti. Siguran sam da će memorijalni centar koji će ovdje, nadam se, uskoro biti gotov, u nama, osim poštovanja, sjećanja i tuge, imati zadaću da nas svaki put kada dođemo ovamo nadahne i snagom jer su njihova snaga, volja i ljubav prema domovini nešto što nas mora inspirirati. Mi danas, nasreću, domovinu ne moramo braniti oružjem, ali imamo neke druge izazove jer nam se domovina nalazi pred izazovima gospodarskog oporavka, pred izazovom da našim potomcima osiguramo dobar život, da osiguramo pravednu Hrvatsku. A i za to treba hrabrosti, junaštva i uzora, a ovi ljudi zaista mogu biti uzor svim generacijama – rekao je poslijepodne u Škabrnji predsjednik Ivo Josipović prilikom polaganja kamena temeljca za budući memorijalni centar svim škabrnjskim žrtvama u Domovinskom ratu, a njih je od 1991. do 1995. bilo 86.
 
U sklopu obilježavanja 19. godišnjice akcije Maslenica, predsjednik Josipović posjetio je danas i ravnokotarsko mjesto Tinj, gdje je na spomen-obilježju za poginulog branitelja Miljenka Zorića, pripadnika Otočkog bataljuna Jarusi, položio vijence, a potom je na Ražovljevoj glavici, na mjestu pogibije legendarnog zadarskog branitelja, zapovjednika Druge satnije Denisa Špike, koji je poginuo 27. siječnja 1993., također položio vijence i s obitelji zapalio svijeće.
 
Memorijalni centar, koji će se graditi na Ražovljevoj glavici, prema procjeni škabrnjske općinske uprave, stajat će deset milijuna kuna. Arhitektica Avelina Venturini napravila je idejno rješenje, a općina je pribavila lokacijsku dozvolu.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:20 27.01.2012.

Kad bismo mi, Hrvati, iskopali sve položene kamene temeljce, sagradili bismo novi kineski zid!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije