Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJAC UHIĆEN NA SREDNJACIMA ZAVRŠIO U REMETINCU

Jedan se brani šutnjom, drugi sve poriče i tvrdi da je kokain imao za osobnu upotrebu

Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
15.09.2022.
u 15:00

Inače, iako bih mediji navode da je Balić u bijegu jer ga se povezuje s likvidacijom svjedoka pokajnika u aferi Escobar, on nema važeću međunarodnu tjeralicu. Od ranije je poznat policiji jer je 2014. bio osuđen na sedam godina zatvora zbog oružane pljačke koju je počinio u Austriji.

Edina Balića poznajem oko mjesec dana. Ja se bavim boksom i kada sam imao mečeve znao sam prespavati u tom stanu u kojem ste nas uhitili. S tim kaznenim djelima nemam veze, a ovih 0,6 grama kokaina što su nađeni kod mene su bili za moju osobnu uporabu - branio se pred istražiteljima  Adnan Žilić, državljanin BiH koji je neki dan na zagrebačkim Srednjacima zajedno s Edinom Balićem, također državljaninom BiH, uhićen u akciji specijalne policije.

Za razliku od njega, Balić se branio šutnjom, a obojici je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Zagrebačka policija sumnjiči ih za zloporabu droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Pretragom je u stanu kojeg su koristili od početka kolovoza nađena droga i oružje, a sumnja se da su  kokain prodavali za 600 kuna po gramu. Inače, stan u kojem su uhićeni je unajmljen početkom kolovoza, a vlasnik  tog stana  iskazivao je da ga je on oglasio u kolovozu 2021.

Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima
1/6

- Na oglas mi se javio neki čovjek koji se predstavio kao D.T. S njim sam ugovorio uvjete i cijenu, a on mi je rekao da će ponekad u stanu prespavati njegov prijatelj Edo. Stanarina je uplaćivana preko računa, a svaki put bi je uplatila druga osoba - iskazivao je vlasnik stana.

Inače, iako bih mediji navode da je Balić u bijegu jer ga se povezuje s likvidacijom svjedoka pokajnika u aferi Escobar, on nema  važeću međunarodnu tjeralicu. Od ranije je poznat policiji jer je 2014. bio osuđen na  sedam godina zatvora zbog  oružane pljačke koju je počinio u Austriji. Kaznu je izdržavao u Austriji i Zenici, a na uvjetni otpust je pušten 2020.  Malo poslije toga se u BiH našao u problemima zbog plantaže marihuane, te sumnje da je sudjelovao u jednoj likvidaciji i zajedno s tamošnjim narko bosom naručio drugu.

VIDEO: Bolfan: Žena i dvoje djece poginuli u naletu vlaka na automobil

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:21 15.09.2022.

I onda desnobili kazu: nije ovo slucajna drzava?! Pljutz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije