Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija završila istragu

Ličaninu sa zoljom na utakmici kaznena prijava

Foto: Twitter screenshot
15.09.2022.
u 09:38

Mladić je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon provedenog istraživanja lička policija kaznenom je prijavom zaokružila priču s mladićem koji je iz zolje ispalio eksplozivnu napravu na nogometnoj utakmici u Mukinjama, mjestu u općini Plitvička Jezera.

- Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. On se sumnjiči da je 11. rujna 2022. godine oko 16 sati na nogometnom igralištu u Mukinjama, na nogometnoj utakmici Županijske nogometne lige Ličko-senjske županije, kao navijač jednog nogometnog kluba s tribine igrališta iz improvizirane nepoznate naprave nalik na tzv. zolju u smjeru igrališta, igrača i gledatelja ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo koje je palo i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača. Ovakvim postupkom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici - naveli su iz PU ličko-senjske.

Mladić je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi kojom prilikom je pronađeno pirotehničko sredstvo tzv. topovski udar kategorije F2, što je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto od njega. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 62. stavak 6. Zakona  o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, odnosno zbog posjedovanja pirotehničkog sredstva F2 protiv njega će biti podnesena prijava nadležnom inspektoratu - dodali su iz ličke PU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije