Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Transparentni" rad vlade

Jadranka Kosor imenovala svoju glasnogovornicu u NO Fine

slika12
Arhiva VL
20.02.2010.
u 15:09

O imenovanju je odlučeno na zatvorenoj sjednici Vlade 11. veljače, mediji o tome nisu obaviješteni, a odluka je objavljena u Narodnim novinama 17. veljače

Iako javno voli naglašavati kako vodi transparentnu politiku, kao i to da će se na funkcije u državnim tvrtkama i institucijama imenovati stručni kadrovi, premijerka Jadranka Kosor ovih je dana pokazala kako joj postavljanje politički podobnih kadrova na zatvorenim sjednicama Vlade i bez pravodobnog obaviještavanja javnosti uopće nije strano. Premijerka je, naime, u Nadzorni odbor Financijske agencije (FINA) imenovala svoju glasnogovornicu Martinu Banić, koja je u Banske dvore s njom došla iz ministarstva branitelja. Odluka je donesena na zatvorenoj sjednici vlade 11. veljače, objavljena je šest dana kasnije u Narodnim novinama, a priču donosi riječki Novi list u današnjem broju.

M. Banić je diplomirana novinarka i nema puno veze s radom Fine, a razlog njenog imenovanja, kako je za Novi list potvrdio glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun, je kontrola. Naime, iz NO Fine odlazi Davor Štir, pa ga je zamijenila M. Banić kako bi premijerka imala nekoga iz svog Ureda u NO. Nova članica Nadzornog odbora ima pravo na mjesečnu naknadu od dvije tisuće kuna, a hoće li moći kvalitetno nadzirati rad uprave ostaje za vidjeti.

Naime, iz iskustva mnogih afera vezanih za državna poduzeća, u kojima su se ministri koji su članovi nadzornih odbora (HFP, Brodosplit...) branili kako nisu stigli ni mogli kontrolirati uprave tih poduzeća, zanimljivo će biti vidjeti kako će M. Banić moći to raditi u Fini, ako se uzme u obzir njen svakodnevni i cjelodnevni angažman na mjestu zamjenice glasnogovornika Vlade.

Komentara 112

BI
bigboii
16:49 20.02.2010.

Plaćenici sdp-ovski ne kenjajte ovdje na forumu! Toliko ste očiti da je to prestrašno! Nije mi jasno dal ste toliko neiteligentni ili vam govore da se pravite glupi..

Avatar annex
annex
19:47 20.02.2010.

Jadranka Kosor je dugogodišnja najbliža Sanaderova suradnica, u njegovoj vladi imala je ulogu tzv.\"brisača\", svojim izjavama i djelovanjem dokazala je da je štovatelj i izvršitelj mnogih njegovih kriminalnih radnji, jer biti tako blizu, a ne znati što ti predpostavljeni radi, a nakon toga uvjeravati mase u nešto sasvim drugo, doista nije benigno. Jadranka Kosor je i dobila lažan status branitelja, nemoralno i pod sumnjivim okolnostima uselila u svoj stan, a Vladu koju vodi nakon bjega njenog predsjednika, nema legitimitet i nije politički opravdana. Ona je protumoralni i protupravni čin. Jadranka Kosor je lažni moralista, a ministri kojima zapovjeda su prožeti starim aferama i stranačkim apsurdima, pa uključivo i dva nestranačka ministra koji su prožeti predministarskim aferama i sumljivim radnjama. Da bi se zaštitili od progona Jadranka postavlja doživotno državnog odvjetnika, koji naravno \"ne dira ono što ne smije\", a jednog od največih groteski prevorbe (čitaj - pljačke) proglašava vječitom čežnjom vlade da postane ministar, no eto \"ona zna da neće doći kod njih\", pa joj je žao. Pod okriljem kriminala, sustavno se smanjuju slobode, pljačka se narod, jača obaještajno i paraobavještajno podzemlje, sklapaju štetni abitražni sporazumi gdje nam prijeti anektiranje onog što smo branili krvlju, a državi prijeti bankrot. Narod se cirkusira morbidnim plagijatom kao što je odabir bedža koji nosi premijerka. Kao da to već davno nije predstavila gospođa Albraith, pa i Carla Del Ponte, no nije ju sram plagirati ove dvije ličnosti, pregažene vremenom. Jadranka Kosor nije premijerka \"nove vlade\", ona je nastavak kontinuiteta Sanaderove vlade i između ostalog i zbog toga nema legitimitet. Kao i u vrijeme Tita, onako suptilno, rekli bi muški šovinisti \"ženski\", slušaju se mobiteli, čitaju mailovi, šalju specijalci za obranu njihove mafije, podmeću i zatvaraju i krivi i manje krivi manageri uz pomoć doživotno postavljenog hrvatskog Rankovića, sude se unaprijed putem Jadrankinih plaćenih medija, a nitko to niti ne razumije. Tako je bilo uvijek na ovim prostorima, a tako će uvijek i biti. Ja sam pripremio najstarije vino koje imama i čekam taj svećani trenutak kada ću vidjeti da i zadnji bastion Sanaderove vlasti pada. To će biti melem za oči iako sam svjestan da nema baš nekih ljudi za koje bi stavio ruku u vatru. Jadranka GO HOME.

AS
aswer
15:24 20.02.2010.

nekakve se zamijene vrse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije