Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
specijalci pomažu

Ispunjava se obećanje da će obitelj Horvat dobiti krov nad glavom

obnova kuće
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
04.04.2014.
u 13:01

Stevo Culej je ponosan na svoje suborce i kaže kako bi njihov primjer zajedništva kada je prijatelj u nevolji, trebao biti uzor i drugim udrugama, ali i u državi.

Danas se počelo ispunjavati obećanje koje je prije dva mjeseca dao Stevo Culej, predsjednik Udruge specijalne policije Vukovarsko-srijemske županije, da će obitelj Đure Horvata iz Jarmine kod Vinkovaca, dobiti krov nad glavom na mjestu kuće koja je nestala u plamenu 31. siječnja.

Tridesetak bivših pripadnika SJP "Krpelji" okupilo se jutros na zgarištu i prionuli poslu kako bi do 2. svibnja, kako su si zacrtali radni zadatak, kuća bila pod krovom. Prvo moraju raščistiti ostatke izgorjele stare kuće, a potom će na temeljima koje je Đuro napravio prije nekoliko godina kada je prodao braniteljske dionice, izgraditi novi dom.

Izgorjela kuća je bila stara preko 100 godina, priča Đuro Horvat, ali smo je redovito održavali i uređivali pa nam je bila ugodni, topli dom.

- U plamenu je sve nestalo u deset minuta, a najviše mi je žao obiteljskih uspomena, knjiga, slika, školskih knjiga za djecu i mojih 500 slika iz rata. Srećom, nitko nije bio u kući u trenutku požara i nitko nije stradao. Odmah kada nam se dogodila tragedija, u pomoć je priskočio Stevo Culej i prijatelji s kojima sam bio u specijalnoj policiji u ratu i znao sam da će ispuniti obećanje. Danas smo počeli i do 2. svibnja će biti kuća pod krovom - kaže Đuro Horvat dok bager ruši ostatke kuće i ukrcava na prikolicu da bi mjesto bivše kuće bio očišćeno.

Stevo Culej je ponosan na svoje suborce i kaže kako bi njihov primjer zajedništva kada je prijatelj u nevolji, trebao biti uzor i drugim udrugama, ali i u državi.

- Naša udruga i predsjednik Josip Klemm, je nositelj ove humanitarne akcije u koju su se uključili bivši specijalci iz cijele Hrvatske nudeći pomoć u novcu ili sudjelovanje u radu. Ovim zajedništvom želimo poslati poruku "Ovako to rade hrvatski branitelji specijalci i tako bi trebalo biti i u našoj Hrvatskoj", a ne kako vode Hrvatsku ovi sada koji su "sposobniji" i "veći domoljubi" od nas. Da budem malo ironičan, zahvaljujem svima u državi koji su pomogli unesrećenom pripadniku Specijalne policije koji je kao maloljetnik došao iz Švedske na poziv Domovine i kao specijalac iznio na svojim leđima teret rata, a zahvaljujem i ministru Fredu na nikakvoj dosadašnjoj pomoći koju su pružili našem suborcu i njegovoj obitelji - kaže Culej dodajući kako već sutra, kada očiste teren, dovoze građevinski materijal i već su odredili radne grupe za zadacima koje će odrađivati svakog dana.

>>Tolić: Branitelji mogu državi još mnogo dati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije