Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upit iz beograda

I. Dačić: A što je sa Srbima koji su bez dokaza optuženi u Hrvatskoj?

Ivica Dačić
Pixsell
04.03.2011.
u 14:32

Dačić je rekao da je neprihvatljivo da se uhićenja Srba smatraju normalnim

BEOGRAD – Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se poslije odustajanja od progona hrvatskog državljanina Tihomira Purde u Srbiji postavlja pitanje što je sa Srbima optuženima u Hrvatskoj bez dokaza o njihovoj odgovornosti za ratne zločine, javlja Tanjug, ali prenose i brojni mediji u Srbiji.

Dačić je rekao da je neprihvatljivo da se uhićenja Srba smatraju normalnima, a uhićenje osoba drugih nacionalnosti označavaju kao politički proces.

– Trebamo se ponašati kao i druge države i siguran sam da ćemo se tako i ponašati. Ne možemo odustajati od Ganića, Purde, a da u isto vrijeme na stotine naših građana bude na optužnicama – rekao je Dačić dodajući da se država mora brinuti o svim svojim građanima i upozorio da se "nekoliko stotina Srba u Hrvatskoj nalazi na popisima osumnjičenih za ratne zločine unatoč tomu što nema dokaza o njihovoj odgovornosti".

– Mi to ne možemo učiniti u dogovoru s hrvatskim vlastima, ali valjda postoji neki reciprocitet i korektnost u političkim odnosima i diplomatskim kanalima. Odustajanje od progona T. Purde moralo bi biti praćeno isto tako žestokim postavljanjem pitanja što je sa Srbima koji su tamo optuženi – rekao je Dačić.

Ključne riječi

Komentara 31

B6
Booyaka 619
14:55 04.03.2011.

Mali Slobo; pa normalno da su vaši građani na optužnicama kada ste pokrenuli agresiju na skoro sve bivše republike... Nama ne trebaju falsificirana i iznuđena priznanja kao vama: vaši pobunjeni Srbi su toliko bili uvjjereni u svoju vojnu nadmoć da su vrlo rado pozirali međusobno jedni drugima (pogubljenja Bošnjaka od strane \'Škorpiona\' nakon Srebrenice) ili za medije dok su radili zločine i nisu vodili računa da će im njihovo igranje države završiti traktorkskom bežanijom... Vi ste jedini nepatvoreni zločinci; ima i drugih ali su vaši zločini nebrojeno puta veći...

OB
-obrisani-
15:09 04.03.2011.

Ovakav bezobrazluk je ugrađen u yu - \"politiku pomirenja\" yu-pravDE, koju sprovode udbaši, velikosrbi, njihovi poltroni u Hrvatskoj i bratija po raznim udrugama i sudištima eu.

MI
Mirel
10:01 05.03.2011.

SRBO DAČIĆU MI HRVATI AKO JEDNOG DANA POĐEMO PO NAŠ ZEMUN, MOŽDA ĆE TAD BIT I HRVATSKI ZLOČINACA. A PRIJE TOGA DAČIĆU NE TRAŽI BELAJA, PAMET U GLAVU I BUDI MIRAN, DA I TI NEBI U NEKO HR. ZATVORU IMAO SOBU. POZDRAVLJA TE UJKO MIREL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije