Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CARITASOVA BOŽIĆNA AKCIJA

Humanitarna prodaja božićnih drvaca započinje 16. prosinca

Humanitarna prodaja božićnih drvaca započinje 16. prosinca
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/6
12.12.2017.
u 13:40

U akciji za „1000 radosti" uključuju se djeca i mladi. U sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj - uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja - poslano je gotovo 550.000 listova s naljepnicama koje poticajnim ilustracijama ohrabruju na darivanje.

Nacionalna akcija Hrvatskog Caritasa u predbožićnom razdoblju „Za 1000 radosti" i „Nedjelja Caritasa" predstavljene su na konferenciji za medije održanoj u utorak u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, javlja Izvještajna katolička agencija IKA. I ovu je godinu najavljen promotivno- humanitarni događaj prodaje božićnih drvaca s korijenom u sklopu 16. humanitarne akcije „Za 1000 radosti" pod geslom „Daruj i obraduj!" koju Hrvatski Caritas provodi u suradnji s Hrvatskim šumama u subotu 16. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića. Cilj akcije je prikupljanje pomoći za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

U akciji za „1000 radosti" uključuju se djeca i mladi. U sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj - uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja - poslano je gotovo 550.000 listova s naljepnicama koje poticajnim ilustracijama ohrabruju na darivanje. Već 5 kuna, pa i manji novčani dar izdvojen za naljepnice, ili poziv na donacijski telefon može promijeniti nečiji život. Pedeset posto prikupljenih sredstava škola može usmjeriti obitelji u potrebi u zajednici, a s drugih 50 posto putem Caritasa učenici će solidarno pomoći obiteljima diljem Hrvatske. 

Hrvatski Caritas uputio je poziv tvrtkama, poduzetnicima, umirovljenicima, državnim službenicima, aktivistima, obrtnicima, studentima, djeci i mladima da sudjeluju u akciji Za 1000 radosti – Daruj i obraduj! U akciju se može uključiti uplatom na račun Hrvatskog Caritasa  IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-17, on-line uplatom putem www.caritas.hr., donacijom proizvoda ili usluga te pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen). 

Voditelj Uprave šuma podružnica Zagreb Damir Miškulin istaknuo je kako ove godine Hrvatske šume daruju 230 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke različitih visina uz početnu cijenu od 100 do 150 kuna. Spomenuo je i kako su tijekom 16 godina sudjelovanja u akciji Hrvatske šume donirale više od 6000 božićnih drvaca te je zahvalio svim građanima koji su kupnjom pomogli najpotrebnijima, a ujedno zaštitili radna mjesta u proizvodnji drvaca. K tome, Hrvatske šume su i ove godine donirale 120 kubika ogrjevnog drva, javila je IKA.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije