Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE ČINITI DOBRO

Vukovarski gimnazijalci organizirali humanitarni malonogometni turnir 'Za dječji osmjeh'

Malonogometni turnir
Foto: Branimir Bradarić
1/2
11.12.2017.
u 15:51

'Humanost kao ogledalo naše duše, zasigurno je put ka boljitku cjelokupnog čovječanstva'

Proteklog vikenda, petu godinu za redom, učenici Gimnazije Vukovar organizirali su humanitarni malonogometni turnir pod nazivom „Za dječji osmjeh“. Ravnatelj vukovarske Gimnazije Davor Šijanović pojasnio je kako se turnir održava sa svrhom doniranja prikupljenih sredstava kotizacije i ulaznica za najpotrebitije jer darivanje se ne ogleda u skupocjenim darovima, već u buđenju pozitivnih osjećaja, dobrote, poniznosti i humanosti.

- Humanost kao ogledalo naše duše, zasigurno je put ka boljitku cjelokupnog čovječanstva. Malonogometni turnir možda jeste mali korak na tome putu ali sva velika putovanja, sačinjena su od malih koraka i malih etapa, rekao je Šijanović dodajući kako gimnazijalci iz godine u godinu prenose humanitarnu poruku „dobro je činiti dobro“.

Ove godine na turniru je sudjelovalo 27 ekipa od kojih su 7 ekipa činile djevojke. Tijekom dva dana turnira odigrane su 32 utakmice. Svoj doprinos u ovoj humanitarnoj  akciji, kao i svake godine, dala je ekipa profesora i tehničkog osoblja iz tri škole koji su također zaigrali na turniru.

Gimnazijalci najavljuju kako će prikupljena novčana sredstva s turnira biti uručena dječjem odjelu Opće županijske bolnice Vukovar za potrebe opremanja prostorije za boravak roditelja u bolnici, a sve kako bi roditelj ili netko od djetetu dragih članova obitelji mogao boraviti u bolnici uz dijete tijekom njegove hospitalizacije.

- Poruka koju vukovarski gimnazijalci šalju nakon svakog održanog humanitarnog turnira je: pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna, olakšajmo i uljepšajmo teške trenutke svima kojima je breme života otežalo ramena i  zajedno iskusimo  čarobne moći nesebičnog davanja, beskompromisne ljubavi i suosjećanja tijekom blagdana jer DOBRO JE ČINITI DOBRO, zaključio je Šijanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije