Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mala Kristina boluje od neuroblastoma, pomozimo joj u liječenju imunoterapijom

Liječenje je skupo, Hunjekovi nemaju toliki novac da plate lijek, a HZZO ne pokriva troškove liječenja.
07. prosinca 2017. u 09:25 2 komentara 4312 prikaza

Malena Kristina Hunjek (4,5) iz Daruvara nije bila kandidat za liječenje lijekom Dinutuximab beta, što ga je Vlada odobrila ljetos za skupinu djece u Klaićevoj oboljelu od neuroblastoma. To je pogodilo njene roditelje, kojima se život preokrenuo otkad je njihovu mlađem djetetu u dobi od 1,5 godine dijagnosticiran izrazito agresivni karcinom lijeve nadbubrežne žlijezde. Kristinu su liječili godinu i pol dana u Klaićevoj, nakon operacije i kemoterapije ozdravila je. No prošle se godine bolest vratila. – Naglo, bez najave, bez pripreme. I opet je srušila cijeli naš svijet. Kristina je u Klaićevoj bolnici opet prošla brojne pretrage, nekoliko ciklusa kemoterapije, no ništa nije pomoglo – shrvano kaže otac Vinko Hunjek. Grozničavo tražeći nadu i pomoć, doznali su za novu mogućnost.

– Saznali smo za novu metodu liječenja djece oboljele od neuroblastoma lijekom HU3F8 na bazi imunoterapije u dječjoj bolnici Sant Joan de Deu u Barceloni. Obratili smo se toj bolnici i dali su nam nadu da bi taj lijek mogao pomoći našoj Kristini, da bi joj mogao spasiti život. Tim lijekom liječi se već dvoje djece iz Hrvatske i rezultati su obećavajući – kaže Vinko Hunjek, Kristinin otac.

Liječenje je skupo, Hunjekovi nemaju toliki novac da plate lijek, a HZZO ne pokriva troškove liječenja. Zato je udruga Ljubav na djelu pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom: “Ljubav na djelu za Kristinu Hunjek”, kojom će pokušati prikupiti 170.000 eura kako bi mogli pokriti troškove liječenja te troškove života za vrijeme liječenja u Barceloni, za koje se predviđa da će trajati šest mjeseci. Pomoć za Kristinu može se uplatiti na humanitarni žiro-račun Zabe – IBAN: HR4123600001502212733.

Hunjekovi ne mogu odustati od liječenja samo zato što nemaju novca, kažu. Kristinin tata Vinko spavao je u automobilu pred Klaićevom tri tjedna dok mu se dijete liječilo. – Ako treba, spavat ću tako do kraja života, samo da moje dijete dobije priliku otići na to liječenje i da joj se pokuša spasiti život – kaže. 

Rotary klub Zagreb Gradec Vanna, Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media za djecu sa sindromom Down Humanitarna akcija „Uljepšajmo njihov svijet“ prikuplja sredstva za Udrugu za sindrom Down - Zagreb Zaklada Ana Rukavina Plemenit cilj Tradicionalna humanitarna akcija 'Omiljeni cvijet Ane Rukavine' održava se u 110 gradova i općina PRIKUPLJANJE SREDSTAVA Humanitarna akcija za šesteročlanu obitelj iz BiH
DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • Avatar Čobanković ( mlađi )
    Čobanković ( mlađi ):

    Koliko god uplatite ,država će oduzeti 40% ( PDV + ostali nameti ) uplate,,,zato ne uplačujte Ništa,VEĆ DARUJTE isključivo na ruke !

  • nogogaz:

    Dite bolno skoro ko bolestnici u saboru i pantovcaku. Ko ima na balkanu prioriret? Država nece pomoc ditetu a balkanci zive za tu državu i placaju poreze.... U ovoj zemlji polita i monstrumi više vride od nevinog diteta. Sabor i ... prikaži još! pantovcak štite samoubicu i zlocinca a za djecu