Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

HSP-ovac zbog klevete mora platiti 18.000 kuna HDZ-ovcu

Željko Soldo
Nikola Cutuk/PIXSELL
20.06.2018.
u 14:08

Soldo je krajem 2016. proglašen krivim za kazneno djelo klevete počinjeno 2010. godine na štetu Šanteka, a zbog čega je Šantek potraživao sada 30.000 kuna

HSP-ovac Željko Soldo, bivši savjetnik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel te bivši vijećnik županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije presudom Općinskog suda u Sisku mora platiti 18.000 kuna na ime neimovinske štete također bivšem vijećniku skupštine Ivanu Šanteku (HDZ).

Naime, Soldo je krajem 2016. proglašen krivim za kazneno djelo klevete počinjeno  2010. godine na štetu Šanteka, a zbog čega je Šantek potraživao sada 30.000 kuna. Sud mu je dosudio 18.000 te obvezu Soldi da podmiri 2.100 kuna parničnog troška. Sudski je utvrđeno kako je Soldo Šanteka, najglasnijeg tadašnjeg kritičara rada županice Lovrić Merzel i njenih brojnih savjetnika, oklevetao rekavši na sjednici Županijske skupštine koja se prenosila na radio postajama da je otkupio stan u Sisku od INA-e, dok je istodobno  dobio obnovu na svoje ime u Glini.

Šantek je dokazao kako od INA-e nije otkupljivao nikakav stan, niti je sudjelovao u obnovi. Na suđenju su svjedoci rekli kako su vladajući vijećnici na pripremnom sastanku od županice dobili informaciju da navodno postoji famozni stan te je predsjednik kluba vijećnika HSP-a od nje dobio zadatak da to spomene na aktualnom satu sjednice. Sud je presudio kako je tom klevetom povrijeđena čast i dostojanstvo Ivana Šanteka, bivšeg saborskog zastupnika, i ocijenio da je 18.000 kuna pravična naknada za to. 

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
15:22 20.06.2018.

Kud je to došlo.Uhljebi se međusobno tužakaju tko je veći uhljeb

SA
sargu123
16:02 20.06.2018.

Koji lik. Kao da je HSP-ovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije