Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE ZATOPLJENJE?

Hladni val ne posustaje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje početkom novog tjedna

Zagreb: Kape, šalovi, rukavice i debele jakne obavezni su za izlazak van
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
14.02.2021.
u 08:18

U nastavku tjedna postupno će rasti naoblaka, a u srijedu će ponegdje pasti i malo kiše

Utjecaj hladnog vala osjećat će se i danas, posebno u jutarnjim satima. Iznad nas i dalje kruži vrlo hladan zrak, a ciklona koja je jučer jugu donijela snijeg, odmiče dalje na istok.

Od jutra će se minimalna temperatura u kopnenim predjelima spuštati i 10-ak stupnjeva ispod nule, dok će na Jadranu minusi biti manji, no pohat će jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Snijeg se prijepodne očekuje u gorju te mjestimice u središnjim predjelima, pišu Vijesti.hr

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će poslijepodne biti djelomice sunčano, manje hladno nego jučer, a puhat će umjeren, prolazno i jak sjeveroistočnjak. U Slavoniji i Baranji bit će, također, djelomice sunčano. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni vjetar, temperatura će biti oko 2 stupnja, ali će se uz sjeverac činiti i hladnije.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, često i potpuno vedro, a vedrinu će donositi jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura će biti od 3 do 6 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju malo oblačnije, a rijetko će pasti još malo snijega. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na moru jaka, olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura. Temperatura će u gorju cijeli dan biti ispod nule, uz obalu sjevernog Jadrana oko 6 stupnjeva.

VIDEO Snijeg na Korčuli

Hladnoće se vrijeme nastaviti i u novom tjednu. Osobito će hladno biti u ponedjeljak, dok će od utorka biti postupno toplije. U ponedjeljak će biti većinom sunčano, uz vjetar sa sjevera. U nastavku tjedna postupno će rasti naoblaka, a u srijedu će ponegdje pasti i malo kiše.

Na Jadranu će u ponedjeljak biti sunčano, bura će u početku biti jaka i olujna, zatim će slabjeti i okretati na većinom umjeren sjeverozapadnjak. U srijedu će pasti i malo kiše, a temperatura će i na Jadranu biti u porastu.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, od srijede će temperature ipak porasti. Živa u termometru preko dana penjat će se i do 10 stupnjeva Celzijevih, dok će noći i dalje biti hladne, uglavnom i minusima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije