Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE NOVE IZBORE

Zamjenici sinjske gradonačelnice poručili Križanac: 'Nitko vas ne podržava, odstupite'

Kristina Križanac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.07.2019.
u 15:19

Tvrde kako već neko vrijeme u Sinju se događa soliranje i samovolja gradonačelnice na štetu grada.

Denis Glavan i Zlatko Ugrin zamjenici sinjske gradonačelnice Kristine Križanac nemaju namjeru dati ostavke nakon što ih je gradonačelnica razvlastila jer se politički razišla s NL dr. Stipice Jadrijevića, na kojoj je izabrana. 

Upravo suprotno, oni traže njezinu ostavku i prepuštanje vođenja grada dogradonačelnicima ili predlažu da ostavke podnesu svi te da se ide na nove izbore.

-Niste nas ni izabrali, pa nas nećete ni smijeniti! Nas su izabrali građani Sinja i koristimo priliku da ih upoznamo sa štetom koju ste prouzročili našem gradu i predložimo načine izlaska iz ove političke krize – piše u priopćenju koje uz dogradonačelnike potpisuje i predsjednik Kluba vijećnika NL S.J. Filip Klarić-Kukuz. 

Tvrde kako već neko vrijeme u Sinju se događa soliranje i samovolja gradonačelnice na štetu grada.

-Započelo je s netransparentnim i štetnim postupkom javne nabave za izgradnju IEC Sinjska alka s parkiralištem i s lošim izborom izvođača radova koji je bio čak 10 milijuna kuna skuplji od procijenjene vrijednosti nabave. Gradonačelnica je, za razliku od zamjenika, izgubila povjerenje liste bez čije podrške ne bi ni imala priliku obnašanja te časne dužnosti kao i skoro svih vijećnika u Gradskom vijeću i građana Sinja – napisali su i zaključili kako bi stoga bilo korektno da podnese ostavku

Nabrojali su i projekte koji se uspješno realiziraju i s kojih ih je gradonačelnica razriješila među kojima je „Sinj u sridu“, Zaželi, POS stanogradnja, „Aglomeracija Sinj“... Na koncu pitaju se zašto im gradonačelnica oduzima ovlasti zastupanja Grada Sinja.

-Jer smo provođenjem novog postupka javne nabave „hale za jahanje“ uštedjeli preko 6,5 mil. kn. ili zbog toga što svoj posao radimo savjesno i odgovorno? Gradonačelnice napravite barem jedan odgovoran potez i podnesite neopozivu ostavku! - poručili su iz NL dr. Stipice Jadrijevića.

Komentara 3

BO
borcanac
17:33 09.07.2019.

Staje ovoj jedan malo pa joj tribaju dva

VI
vinkam
17:17 09.07.2019.

A sprdačine li od sustava .... ima dva dogradonačelnika???

YY
yy1
19:29 09.07.2019.

U Klisu je bolja jagnjetina nego u Sinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije